Coloratii si medii de cultura

Trimis la data: 2013-02-23
Materia: Medicina
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 5.42 / 10
Downloads: 0
Autor: tanasemariana
Dimensiune: 39kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Colorantii care au afinitate pentru acizii nucleic sunt cei mai periculosi. Colorantii au afinitate fata de tesuturile vii.Protein monomerica contine un singur lant polipeptidic si proteinele polimerice contin mai multe lanturi polipeptidice.Radicalul cel mai simplu este un etil (CH3).Anticorpii sunt formati din 2 lanturi grele si 2 lanturi usoare, anticorpii se leaga apecific de antigene.

Cursuri similare:

Toate celulele umane sunt eucariote (au nucleu), hematia nu are nucleu pentru ca il pierde, trombocitele nu au nucleu (sunt produse de megacariocit).Bacteriile sunt procariote, dare le contin acizi nucleici.
Procariotele nu au structure interne delimitate de membrane. Organismele procariote sunt in totdeauna unicelulare, iar cele eucariote sunt pluricelulare.

Bacteriile su perete cellular in timp ce eucariotele nu au deoarece formeaza organism pluricelulare.Colorantii se leaga de peretii celulari.
Bacteriile gram-pozitive in coloratia gram sunt violet iar cele gram-negative apar rosii. Peretele gram-negative este mai subtire dar in structura lui se gaseste lipopolizaharidul.Membrane externa este parte a peretelui cellular al gram-negativelor.Lipopolizaharidul este structura a peretelui cellular, este un factor pathogen al gram-negativelor, da febra, stari alergice.

Mediile de cultura
Sunt substraturi pentru bacteria, in ele cresc bacteriile. Ele pot fi lichide sau solide. Ele sunt un complex de substante cu rol in sustinerea cresterii bacteriene.Mediile lichide sunt medii de imbogatire iar cele solide sunt medii de izolare.Mediul lichid este format din bullion. Bulionul este format dintr-un macerat care la randul sau este alcatuit din carne de vaca macra care se fierbe si se utilizeaza numai zeama rezultata.

Mediile solide sunt formate din acelasi bullion la care se mai adauga si agar. Mediile solide pot fi differentiale, nediferentiale.
Lactoza se gaseste numai in lapte.Unele bacteria sunt lactozo-pozitive si altele lactozo-negative.Lactoza este yn dizaharid.Otetul este acid acetic.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.