Combaterea noxelor specifice unor operatii

Trimis la data: 2009-06-23
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 48
Nota: 9.81 / 10
Downloads: 0
Autor: Eli Margescu
Dimensiune: 3105kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Marea diversitate a operatiilor de razuire , netezire si lustriere a pieselor de metal, lemn si ceramica, etc, reclama un numar foarte mare de tipuri de polizoare pentru toate scopurile.Tipul cel mai des folosit in intreprinderile metalurgice este indicat in figura 12.1. Discul este acoperit in proportie de 2/3 , pana la Až din periferie, de carcasa metalica aparatoare.

Cursuri similare:

Cand conducta de aspiratie este condusa in pardoseala sau serveste pentru un singur lizor de aspiratie are forma indicata in figura 12.3, conducta find dirijata dupa directia pulberi.In partile laterale spatiul liber se dimensioneaza astfel ca de fiecare parte cutia sa fi mai larga decat diametrul conductei.In partea superioara a carcasei se prevede un sibar reglabil liber care trebuie sa tureze cat mai complet posibil spatiul dintre disc si carcasa, spre a evita iesirea aerului antrenat de rotatia discului.

Pentru proiectarea carcaselor la polizoare, functie de viteza tangentiala , se foloses 12.1, 12.2. si 12.3.Tipurile de polizoare indicate in figurile 12.2, 12.3, 12.4, 12.5 constituie variante ale precedent, adaptate diferitelor scopuri de lucru: razuire sau netezire, retezare pentru piese ceramice.Instalatia de polizare reprezentata in figura 12.6 este formata dintr-o banda avand aplicata pe ea granulatia de material corosiv necesar pentru polizare: praf corindon sau de sticla. Este folosita mai mult in fabrici de mobila, marmura etc.

Benzile inguste pana la 75 mm sunt prevazute cu aspiratii de pulberi la un capat, iar benzile mai late , la ambele capete.Suprafete mari de obiecte turnate, plane, convexe sau concave, cu raza de curbura suficient de mare, pot fi bine curatate cu un polizor pendular, imbracat in cutie aparatoare, actionat prin curea de un motor electric, montat pe un sasiu metalic comun cu polizorul. El este manevrat prin doua brate, intre care intra muncitorul (fig. 12.7 si 12.8).

Curentul de aer incarcat de pulberi este aspirat de un dispozitiv avand o serie de fante foarte inguste (8 mm), prin care este aspirat aerul spre furtunul legat la aparat.In scopul unui reglaj usor, talpa este articulate la cutia aspiranta printr-un ax orizontal si este sustinuta la carcasa sasiului care este rigid fixata pe sasiu, iar la extremitatea unde se leaga la furtun, este sustinuta de o bara cu surub cu care se poate regal inaltimea talpii deasupra obiectului de curatat.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.