Comert International C5

Trimis la data: 2009-02-17
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.57 / 10
Downloads: 11
Autor: Mihnea vlad
Dimensiune: 12kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Factorii care stimuleaza relatiile romano - americane:dimensiunea P.U.I. care asigura un segment de cca. 50 mil. consumatori pentru produsele romanesti destinate exportului spre aceasta piata;apropierea geografica - in practica inseamna costuri reduse, ocazionala de transportul si asigurarea pe parcurs extern a marfurilor importate sau exportate;
asigura competitivitatea sporita pentru produsele exportate pe piata europeana si pentru produsele importate;
Evolutia cadrului juridic 1967 - au inceput primele contacte intre Romania si Comunitatea Economica Europeana.1969 - se semneaza primele acorduri cu caracter tehnic intre Comunitatea Economica Europeana si exportatorul roman. obiectul acestui angajament era comertul cu produse din carne, lapte si fulgi.Atunci, UE practica la importul acestor produse preturi de referinta, iar in situatia in care exportatorul se prezenta la frontiera cu produsele in cauza, la un pret sub cel de referinta, erau introduse taxe de prelevare care aveau menirea de a alinia resstai k vb k mama tul produsului importat la pretul intern comunitar.

In baza acestui aranjament, produsele romanesti nu erau controlate la frontiera, ele putand fi introduse la pretul declarat de exportator, care se angajeaza sa respecte nivelul de pret comunitar.Daca ulterior se constata ca pretul produselor romanesti a fost inferior celui de referinta, la initiativa CE erau organizate consultari si identificate solutii amiabile corespunzatoare fara a fi luate masuri de retorsiune.

1974 - are loc introducerea Romaniei pe schema de preferinte vamale generalizate a UE, ceea ce permitea exportul unor produse romanesti cu taxe vamale 0 sau reduse, nelimitat sau in cadrul unor contingente tarifare.aceste preferinte au functionat pana la intrarea in vigoare a acordului interimar, privind asocierea Romaniei la UE, in 1993.de la acea data, preferintele vamale au fost intocmite de regimul comercial preferential definit in cadrul negocierilor de asociere a Romaniei la UE.preferintele acordate de UE, aveau limite.

Permiterea importurilor produselor siderurgice din tarile semnatare in limitele stabilite, la un pret minim, egal cu pretul de barem al produselor comerciale, mai putin cu o marja de penetrare de 3,5% pentru otelurile ordinare si 5% pentru otelurile speciale;Obtinerea de la introducerea unor masuri antidumping;Promovarea unor consultari bilaterale in cazul unor probleme pe piata.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.