Comertul ambulant

Trimis la data: 2010-10-08
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.60 / 10
Downloads: 30
Autor: PopescuRada
Dimensiune: 32kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Conform ordonantei nr.29 din 29 august 2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, comertul ambulant este activitatea de comercializare cu amanuntul realizata prin trecerea dintr-un loc in altul, in rulote mobile, stnduri mobile, chioscuri mobile sau in vehicule special amenajate.

Cursuri similare:

Pe la jumatatea secolului al XIX-lea, negustoria ambulanta era o realitate pe strazile bucurestene. Proprie oraselor, dar cu precadere in Bucurestia aceasta indeletnicire a inspirit multe scrieri si opere de arta.Cu timpul, in prima parte a secolului al XX-lea, administratia bucuresteana a vrut o imagine a capitalei si a strazilor ei una cat mai moderna, mai apropiata de cerintele vremii. Cu toate astea, comertul ambulant nu a incetat sa existe.

Capitala a cunoscut negotul stabil si negotul ambulant. Comertul ambulant se desfasura pe strada, fiind totusi necesara o autorizatie. Negotul, ocupatie usoara si profitabila, a fost mai mult monopolul celor veniti din afara, in special al evreilor si al balcanicilor. Erau mai multe feluri de negustori ambulanti, fiecare specializat pe anumite marfuri, dar in general alimente: carne, legume, fructe, dulciuri, racoritoare si maruntisuri folositoare.

Marfurile erau ale lor ori luate de la angrosisti, din piete. Bucurestii, de la 1868 si pana in 1885, pare ca n-au avut decat doua piete de unde te puteai aproviziona: "Piata mare", pe locul unde se afla in prezent Piata Unirii, "un ocean de precupeti si precupete, cu marfurile intinse pe jos, pe rogojini sau in cosuri, chemand lumea cu indemnuri ispititoare sa le cumpere zarzavatul si fructele" , si "Piata mica", langa Biserica Amzei.

Bucurestenii bogati isi trimiteau slugile in piata sau comandau negustorului produsele, care le erau aduse acasa. Astfel, negotul ambulant a raspuns cerintelor populatiei, care nu se mai vedea nevoita sa iasa din casa pentru cele de trebuinta gospodariei si, in plus, se bucura si de un pret convenabil.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.