Complexitatea firmei de servicii

Trimis la data: 2009-03-26 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 2
Autor: Spiridon Rares Dimensiune: 16kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
- pot fi considerate un sector care acopera ansamblul intreprinderilor a caror productie finala se constituie din bunuri intangibile; sau alternativ este format din institutii productive ale economiei legale care nu au care rezultat final bunuri materiale.serviciile ca produse care in mod necesar nu sunt furnizate doar de sectorul de servicii ale economiei. Exista intreprinderi din industria prelucratoare care furnizeaza servicii in mod frecvent ca rezultat al opretatiilor de prelucrare care sunt vandute cu ajutorul clientelei fie impreuna sau separat cu alte bunuri materiale.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Conceptul de sector de servicii defineste un sector complex de activitati si interconexiuni inclusiv suportul material pe care se sprijina si care desi nu are ca finalitate producerea de bunuri materile se dovedeste indispensabil functiunilor economice nationale si a caror sfera de cuprindere si importanta transcend schema
Prin urmare sectorul de servicii vizeaza acele ramuri economice care furnizeaza utilitati sub aspect formal, spatial, temporal si care determina concomitent o schimbare in folosul beneficiarului.

Aceasta complexitate se datoreaza faptului ca activitatea de servicii presupune un proces de productie/ prestare care presupune o implicare activa din partea consumatorului sau clientului dar si un rezultat finalizat in serviciu. Se creeaza astfel o punte de legatura intre managementul activitatii de servicii si considerentul de marketing.
Procesele si relatiile ce se desfasoara intr-o intreprindere definesc procesul de management al companiei.

Fiecare intreprindere o putem aborda ca un ansamblu eterogen de elemente microeconomice si organizatorice care prezinta cateva dimesniuni primare: specializare care vizeaza diviziunea muncii in organizatie; standardizarea care vizeaza proceduri primare de organizare; formalizarea care are in vedere gredul de extindere a procedurilor, regulilor si comunicarilor scrise; configuratia care se refera la organizarea generala a intreprinderii; ponderea procedurilor standardizate nescrise.

Cea mai cunoscuta clasificare in sfera serviciilor le imparte pe acestea in: servicii avansate (tertiar avansat) in care: servicii de consultanta, de specialiate realizate de sistemul informational, realizarea de diverse proiecte, servicii de consultanta , studii de piata; servicii de piata (comerciale) prestate in domeniul alimtatiei publice, in domeniul bancar si industrii turistice, sisteme de paza, medicale desfasurate in cadrul cabinetelor private.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.