Comportarea pe valuri a navelor mici

Trimis la data: 2010-08-24 Materia: Transporturi Nivel: Facultate Pagini: 8 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Diana_A Dimensiune: 20kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Succesul proiectului unei nave mici depinde si de performantele hidrodinamice legate de comportarea sa pe valuri.
Prognoza miscarilor si acceleratiilor navelor mici pe valuri, a performantelor de rezistenta si propulsie pe mare reala, precum si a efectelor dinamice (fenomenele de slamming si ambarcare de apa pe punte) care se manifesta la navigatia pe valuri neregulate, constituie o problematica complexa, care trebuie abordata inca din fazele initiale ale procesului de proiectare.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

In decursul exploatarii navelor mici trebuiesc avute in vedere urmatoarele regimuri sau stari de navigabilitate: regimul de lucru normal la bord, starea operationala a sistemelor de bord si starea de supravietuire [22].Regimul de lucru normal este strans legat de prezenta acelor stari ale marii reale in care echipajul si pasagerii isi desfasoara activitatile curente la bord cu eficienta, fara a avea loc o degradare a calitatii muncii datorita conditiilor de stare a marii.

Starea operationala a sistemelor de bord depinde de starea marii. Toate echipamentele si sistemele aflate pe nava trebuie sa functioneze normal, pentru a garanta siguranta generala a transportului, pastrarea cursului de navigatie dorit, mentinerea calitatilor de manevrabilitate etc.Starea de supravietuire este legata de factorii cu importanta majora asupra securitatii globale a navei in conditii de mediu critice, care pun in pericol insasi existenta navei, a echipajului si pasagerilor. In aceste conditii, singura problema care se pune este aceea legata de salvarea navei si a vietii oamenilor la bord.

Arhitectul naval trebuie sa ia in consideratie fiecare din cele trei domenii precizate mai sus, inca din fazele initiale ale proiectarii. In consecinta, se impune investigarea urmatoarelor aspecte principale legate de comportarea in regim dinamic a navelor mici, in functie de intensitatea starii marii:In scopul analizei problemelor formulate mai sus, este necesara prognoza performantelor legate de comportarea dinamica a navelor mici pe valuri (performante de seakeeping), in functie de starea marii reale. Performantele concrete ale navei studiate sunt comparate cu valorile recomandate de criteriile publicate in literatura de specialitate.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.