Comunicare

Trimis la data: 2009-03-31
Materia: Comunicare
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: Luciana Uliescu
Dimensiune: 13kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
ETHOS. Etica este piatra unghiulara a persuasiunii. Daca nu inspirati incredere si integritate, nimeni nu va fi dispus sa va creada, indiferent cat de perfectionate ar fi tehnicile voastre.Este posibil sa exaersati crearea unei aparente de sinceritate si onestitate, dar nici o actiune de persuasiune pe termen lung nu a fost construita pe fundamente nesincere. Etica semnifica si pregatirea si profesionalismul.

Cursuri similare:

LOGOS. Partea rationala este evident, foarte importanta, dar singura nu va obtine decit consensuri firave.Oricare ar fi mesajul prezentat, trebuie sa fiti clari, simpli, directi. Daca aveti o logica in vorbire, sunteti usor de urmarit, iar daca va ajutati si cu exemple, mesajul este mai usor de vizualizat, de inteles. Aceasta parte trebuie mentinuta cit mai scurta posibil si limitata la strictul necesar.

PATHOS. Logica ne poate convinge la nivel teoretic, dar ceea ce ne face sa actionam este intotdeauna emotia.Asadar, spune Aristotel, este necesar sa vorbim cu pasiune si convingere, utilizind imagini puternice si exemple care antreneaza direct interlocutorul. Doar daca ceea ce spunem ii va crea sentimente profunde, vom reusi sa il convingem de ceea ce ii propunem.

In concluzie, ori de cite ori cautati sa convingeti pe cineva de ceva, apelati la acest model simplu - ethos, logos, pathos.COMUNICAREA se refera la actiunea de a comunica, adica de a face cunoscut, de a da de stire, de a informa, de a instiinta etc.SCOPUL comunicarii este, deci , schimbul de informatii intre oameni care se pot afla in postura de EMITATORI sau RECEPTORI.

COMUNICATIA, in sensul care ne intereseaza, este reprezentata de sistemul tehnic folosit pentru transmiterea de semnale purtatoare de informatii, numite mesaje.COMUNICAREA, ca expresie a rationalului, este o caracteristica fundamentala a fiintei umane.COMUNICATIA este suportul tehnologic al comunicarii.Astazi nici o activitate politica, economica, sociala, stiintifica, culturala sau din oricare alt domeniu, nu se mai poate desfasura eficient si rational in afara comunicarii si informatiei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.