Comunicare, relatii publice si protocol

Trimis la data: 2010-11-28
Materia: Comunicare
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.40 / 10
Downloads: 0
Autor: Lavina Buica
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Comunicarea in teren se refera, in special, la urmatoarele doua forme sau tehnici:
-stimularea vanzarilor centrata initial pe obiective cantitative (motivarea si dinamizarea fortei de a vinde sau a retelei de distibutie, in scopul de obtine rezultate comerciale precise).
In anii precedenti, de-o importanta majora se bucura stimularea vanzarilor, apelamd in ordine cronologica la unele elemente definitorii ale culturii fiecarei firme, sensibilizarea potentialilor cumparatori la imaginea de marca a fiecarei firmei.
Urmarirea evolutei marcii in timp, in scopul de a creste dorinta potentialului public, de a beneficia de respectiva marca.

Cursuri similare:

Ca mijloc de tactic, ale carui efecte sunt in general mai rapide si mai facil de comensurat, comparativ cu situatia actiunilor publicitare, actiunile pot atinge cel putin patru obiective: ate face sa cunosti, a te face sa incerci, a te determina sa cresti consumul pentru un anumit produs sau serviciu. O foarte mare amploare au dobandit-o de curand asa numitele "animari de actiuni promotionale" care implica tenhnici de organizare a resurselor umane foarte performante.

Astfel, arealul acestor activitati de animare este deosebit de complex si bogat de la "esantionaj si distributie de prospecte in sistem, poarta in poarta", "distributie de cupoane de redactie", si "animare prin jocuri profesionale la locul de vanzare a produsului", pana la "organizare de degustari" si trimitere "accidentala" de clienti-mister(extrem de dornici de a cumpara produsul respectiv tocmai pe cale de a se epuiza din cauza vanzarilor masive). Mai mult, aceste actiuni de amanare, necesita pentru a fi cat mai eficiente, rapiditate , o excelenta organizare, perfecta cunoastere a "terenului" si nu in ultimul rand o mare capacitate de seductie in contactul cu consumatorul.

Comunicarea directa reprezinta o tehnica ce vizeaza atingerea directa si individuala a scopurilor propuse de catre vanzator determinandu-l pe potentialul client sa actioneze sau sa reactioneze imediat.Acest tip de comunicare permite obtinerea unor rezultate concrete si faciliteaza astfel, determinarea numarului de contacte generate prin actiunea exercitata nemijlocit, asupra potentialului viitor cumparator.

Metodologiile apelate si utilizate in comunicarea directa de dezvolta, se perfectioneaza si sunt din an in an , din ce in ce mai sofisticate. Astfel, mailing-ul, catalogul de vanzari prin corespodenta, anuntul in presa cu cupon anunt-raspuns , telefonul, imprimatele fara adresa, distribuite direct in cutiile postale etc., constituie tot atatea mijloace moderne si eficace care permit o adaptare mai rapida a ofertei la cerintele crescande ale anumitor segmente ale pietei, cat si majorarea impactului psihologic al comunicarii directe asupra publicului consumator.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.