Comunicare, relatii publice si protocol - 2

Trimis la data: 2010-11-22
Materia: Comunicare
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.84 / 10
Downloads: 0
Autor: LKavina Mandru
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Aceasta se aseamana cu brain-storming-ul si care consta in reunirea accidentala aunui grup de indivizi in scopul de a-I determina pe acestia sa participle impreuna la un anumit eveniment creat, intr-un scop bine definit. In ceea ce priveste relatiile institutionale, acestea includ elemente esentiale: sponsorizatul, mecenatul si relatiile intreprinderii cu alte firme Sponsorizarea Indiferent de domeniul abordat, sponsorizare institutionalizeaza marca unui produs sau al unui serviciu, permitand si facilitand asocierea imaginii acestuia, celei aferente unor imagini "spectaculoase" petrecute in viata cotidiana.

Cursuri similare:

In acest mod, sponsorizarea permite crearea unui raport intre marfa produsului sau a serviciului si cetatean. Considerata nu arareori, mai mult sau mai putin gratuita, sponsorizarea a inceput sa castige tot mai mult teren si in Romania, inscriindu-se atat intr-o expresie de comunicare institutionala pentru intreprindere, cat si intr-o reflectie strategica de comunicare globala, pe termen mediu si lung.

Concept relative nou, intalnit in literature de specialitate, mecenatul semnifica actiunile de ocrotirea stiintei, artei, literaturii etc., constituind un demers strategic care trebuie utilizat cu precizie si in stransa corelatie cu proiectul intreprinderii.
Practic, mecenatul ilustreaza si promoveaza cultura intreprinderii, legimitand-o si personalizand-o in diferite grade de intensitate.
In acest mod, mecenatul se integreaza activ in strategia de comunicare globala a intreprinderii si constiutie o importanta modalitate de valorizare si de implicare pentru ansamblul colaboratorilor acesteia.

Relatiile cu alte firme
Se refera la ansamblul tehnicilor specifice de atragere a publicului catre intreprindere:comunicarea de recrutare efectuata prin si pentru cautatorii de locuri de munca; comunicarea financiara; comunicarea politica; comunicarea sociala; comunicarea de opinie publica.O noua profesie: specialistul in comunicare globala In tarile dezvoltate, aparitia si dezvoltarea comunicarii globale a insemnat pe langa salturiel spectaculoase inregistrate in domeniul relatiilor inter-institutionale si interpersonale, conceperea, aparitia si dezvoltarea unei noi profesii pasionante si dificile:specialistul in comunicare.

Pasionanta, deoarece demersul sau este capabil sa bulverseze un anumit sistem de reguli bine stabilite. De asemenea, este pasionanta deoarece, specialistul in comunicare globala este capabil sa raspunda unor cerinte cotidiene concrete ale managementului oricarei institutii.
Dificila, deoarece piata comunicarii nu este cel putin pentru moment sa raspunda satisfacator complexelor solicitarii care ii sunt formulate intr-un ritm din ce in ce mai alert, intrucat:

-structurile si metodele de comunicare au fost in general elaborate si bazate pe logica vietii economice, sociale, politice a anilor '60-'70. Astfel, in pofida progresului permanent si continuu al mijloacelor si tehnicilor promotionale, cercetarea publicitara s-a orientat prioritar spre productie si nu spre restructurarea creativa si adaptarea functiilor acesteia la necesitatile si realitatile pietei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.