Comunicare, relatii publice si protocol - 3

Trimis la data: 2010-11-19
Materia: Comunicare
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.86 / 10
Downloads: 0
Autor: Neagu Stefania
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In 1972 la universitatea Santa Cruz, California, doi cercetatori americani, respectiv psiholingvistul John Grindo au format o echipa care studia relatiile intre persoane, programarea neuro-lingvistica (PNL).
Pentru cei doi cercetatori excelenta era sinonima cu elasticitatea, demersul fiin indreptat catre rezolvarea intrebarii "cum?" si mai putin "de ce?" in relatiile interpersonale.
In acest context, au definit PNl ca un ansamblu al comunicarii interpersonale si a structurii experientei ........ a acesteia.

Cursuri similare:

Termenul programare se refera la aptitudinea fiecaruia dintre noi de a produce si punere in practica de programe comportamentale. Fiecare dintre noi este programat sa actioneze ca un calculator in ceea ce priveste organizarea interioara.Avem posibilitatea ca apeland acest program sa reproducem acest program, acest program de gandire si aceste senzatii si sa invatam sa ne limitam propriile actiuni in demersul catre reusita. A ne programa creierul inseamna a-l face sa actioneze in directia dorita de noi.

Termenul "neuro" se refera la perceptiile senzoriale care ne determina starea interioara. Inseamna ca fiecare percepe si interpreteaza realitatea apropiind-o astfel incat sa fie capabil sa-si creeze micul sau univers. Termenul "neuro" se refera si la modul nostrum de a gandi, la comportamentel noastre si la starile pe care le traim.
In acest sens este evident faptul ca creierul nostrum are capacitatea de a conserva ce am invata, dar si de ainstala noile elemente dobandite.
In acest context, cu cat vom stii sa nu facem experienta intre ceva trait si ceva imaginar, vom avea puterea sa depasim orice situatie dificila.

Este un motiv fundamental pentru a fi convinsi ca mai exista o sansa nefiind nimic pierdut sau irecuperabil cu caracter definitiv.
Termenul "lingvistica" se refera la mijloacele de comunicare apelate. Limbajul apelat de fiecare dintre noi reflecta propria noastra maniera de a gandi si de a percepe evenimentele, tradandu-ne personalitatea comparativ cu semenii nostrii.PNL reflecta faptul ca inca de la nastere fiecare persoana recurge la expunerea in practica a unor comportamente in vederea atingerii obiectivelor propuse si solutionarea problemelor cu care se confrunta.

Creierul nostru conditioneaza orice aspect al comunicarii si explica cele doua postulate ale PNL:1. nu putem sa comunicam orice stare, fiind semnificativa pentru interlocutorul nostru2. comunicarea nu se realizeaza numai prin cuvinte, ci si prin tonul vocii, al atitudinii, al variatiei coloritului epidermei.
PNL permite evaluarea impactului mesajului sau impactul interlocutorului, precum si modificarea flexibila a acesteia in vederea realizarii scopurilor propuse.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.