Comunicare si relatii publice - 1

Trimis la data: 2010-01-22
Materia: Comunicare
Nivel: Facultate
Pagini: 59
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Aura Moise
Dimensiune: 60kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Comunicarea constituie insasi existenta vietii si a societatii. Comunicarea nu este specifica numai omului. Ea este specifica si regnelor animal si vegetal, precum si mediului mecanic.
Avand capacitatea de a comunica prin limbaj articulat, omului ii este specifica o forma superioara de comunicare, denumita comunicare umana.
Comunicarea umana se poate efectua verbal, in scris sau nonverbal.

Cursuri similare:

Important de retinut constituie faptul ca omul are capacitatea de a genera ganduri pe care le transmite in raport de propriile sale interese.
Extrem de importanta devine comunicarea in situatii de criza. Pentru a-si prezenta interesele in astfel de situatii, omul trebuie sa posede stiinta si arta de a comunica.
Pentru indeplinirea unor obiective este foarte greu pentru un om sa actioneze izolat. De regula acesta face parte dintr-o organizatie, putand astfel sa comunice si sa actioneze la unison cu ceilalti membri ai acesteia pentru indeplinirea obiectivelor.

Indeplinirea acestor obiective se realizeaza cu ajutorul relatiilor publice, care constituie o functie extrem de importanta a conducerii unei organizatii.
Acestea sunt numai cateva argumente ce trebuie avute in vedere de catre studenti pentru a se apleca din convingere asupra teoriei comunicarii si relatiilor publice si a o insusi in beneficiul propriu.
In afara surselor bibliografice prevazute pentru fiecare curs, se pot studia o multime de alte surse, aparute in special in ultimii 10 - 15 ani si astfel, se pot dobandi cunostinte si abilitati de bun comunicator, indispensabile unui manager performant.

Aceasta interactiune inseamna de fapt o forma de comunicare.
Forma superioara de comunicare o reprezinta comunicarea umana, intrucat omul are fata de celelalte fiinte capacitatea de a comunica prin limbaj articulat. Prin urmare, putem aprecia ca aceasta capacitate de comunicare prin limbaj articulat al omului, constituie de fapt esenta civilizatiei. Totodata, nu putem sa nu constatam ca existenta umana se intemeiaza pe doua elemente esentiale: capacitatea de a comunica prin limbaj articulat si munca de zi cu zi.
De asemenea, nu se poate recepta existenta vietii sociale in afara comunicarii.

De fapt omul cand comunica spune ceva, explica, incearca sa convinga, actioneaza.
Omul are capacitatea de a genera ganduri si de a le comunica si aceasta este esentiala pentru existenta sa. Totodata, omul intelege importanta comunicarii in viata sociala deosebit de complexa si aceasta il ajuta sa supravietuiasca si-l determina sa-si dezvolte acele calitati fara de care comunicarea nu poate fi eficienta.
Comunicarea determina bunul mers al proceselor, fenomenelor etc. Cateodata nu conteaza ce comunici, ci cum comunici.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.