Comunicarea de criza

Trimis la data: 2010-01-27
Materia: Comunicare
Nivel: Facultate
Pagini: 14
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Adelin rotar
Dimensiune: 29kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Orice organizatie se poate confrunta cu o criza care sa-i puna in pericol insasi functionarea ei si chiar si buna reputatie de care se bucurase pana atunci.
Aceste crize pot fi: previzibile, imprevizibile.
Viata a demonstrat ca in cazul unei situatii de criza orice masuri de precautie s-ar lua acestea pot scapa de sub control si lua amploare, aducand prejudicii mari organizatiei in cauza.

Cursuri similare:

Cuvantul "criza" era folosit in medicina hipocratica si desemna momentul bolii unui individ cand putea sa se indrepte spre un deznodamant fatal sau spre o insanatosire.
Ulterior a aparut o multime de definitii ale crizei, care incearca sa surprinda elementele esentiale ale acesteia.
Aristotel foloseste termenul "criza" in Poetica pentru a marca punctul extrem al unei tragedii, cand eroul principal trebuie sa ia o decizie capitala pentru destinul sau.

Potrivit Dictionarului de sociologie (coordonat de Catalin Zamfir si Lazar Vlasceanu) criza reprezinta "o perioada in dinamica unui sistem, caracterizata prin acumularea accentuata a dificultatilor, izbucnirea conflictuala a tensiunilor, fapt care face dificila functionarea sa normala, declansandu-se puternice presiuni spre schimbare".
Specialistii in managementul organizatiei definesc criza ca pe o situatie in care sistemul este afectat in asa fel incat existenta lui fizica este afectat.

Madelaine Grawitz considera criza, din perspectiva sociala, ca pe o situatie de conflict intens, de punere sub semnul indoielii a valorilor, a raporturilor intre generatii sau intre grupuri sociale.
Patrick D'Humieres defineste criza ca pe o anumita situatie neasteptata, care pune in discutie responsabilitatea intreprinderii in fata marelui public si care ameninta capacitatea ei de a-si continua in mod normal activitatea .

Avand in vedere aceste definitii, putem concluziona ca in functie de domeniul in care se manifesta, criza poate fi definita uzitandu-se de elementele specifice situatiei pe care o produce. Desi s-au elaborat nenumarate definitii ale crizei, totusi se poate aprecia ca acestea au ca numitor comun existenta unui punct culminant care daca nu este gestionat corespunzator poate avea consecinte extrem de grave pentru organizatia, mediul, domeniul etc vizat.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.