Comunicarea externa a organizatiei

Trimis la data: 2010-01-29
Materia: Comunicare
Nivel: Facultate
Pagini: 20
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Aurelian popa
Dimensiune: 32kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Nu putem defini relatiile publice fara a cunoaste modul in care sunt definite organizatiile, intrucat termenul de organizatie este prezent in toate definitiile si mai ales in dezbaterile referitoare la relatiile publice. Asadar, in acord cu dictionarul de sociologie , organizatiile sunt grupuri de oameni care isi organizeaza si coordoneaza activitatea in vederea realizarii unor finalitati relativ clar formulate ca obiective.

Cursuri similare:

Incercand sa analizam continutul acestei definitii putem trage usor concluzia ca o organizatie se constituie numai atunci cand un grup doreste sa ajunga la un obiectiv, la care nu ar putea ajunge nici un membru al acesteia daca ar actiona izolat. Pentru ca obiectivul sa fie indeplinit este nevoie ca membrii organizatiei sa se ghideze dupa un sistem de valori si dupa norme unanim acceptate. Orice contradictie aparuta intre membrii organizatiei care nu este rezolvata la timp, impiedica realizarea consensului si, implicit, ratarea indeplinirii obiectivului.

Obiectivele urmarite de organizatie pot fi prioritizate ca principale si secundare. De pilda, intr-un oras X o organizatie a pus in functiune o societate pentru constructia de tractoare, intrucat in apropiere se afla o mare suprafata de teren agricol si o colectivitate dornica sa cultive pamantul pentru obtinerea la preturi acceptabile a unor produse agricole. Totodata, surplusul de produse poate fi valorificat pe pietele localitatilor vecine, aducand societatii profituri insemnate.

Din cele prezentate, ar trebui sa rezulte ca obiectivul principal ar fi obtinerea de produse ieftine, cu cheltuieli minime pentru satisfacerea nevoilor unor comunitati, dar in conditii de sporire a profitului, necesar reinvestirii si dezvoltarii in continuare a afacerii. Obiectivul secundar il reprezinta necesitatea mentinerii stabilitatii comunitatii respective prin asigurarea unor locuri de munca profitabile pentru membrii acesteia.

Daca am lamurit ce inseamna o organizatie, in continuare ne propunem sa definim relatiile publice avand la baza punctul de vedere al Asociatiei Internationale a Relatiilor Publice, exprimat in 1978, la Conventia anuala din Mexic: "Practica relatiilor publice este arta si stiinta sociala a analizarii unor tendinte a anticiparii consecintelor lor, a sfatuirii liderilor unei organizatii si a implementarii unor programe de actiune care vor servi atat interesele organizatiei, cat si interesele publicului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.