Comunicarea globala

Trimis la data: 2014-10-13
Materia: Comunicare
Nivel: Facultate
Pagini: 275
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: carmen _Sc
Dimensiune: 433kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Intreprinderile anilor '60 s-au incadrat in "epoca cresterii sustinute". Astfel, productia si puterea de cumparare au sporit cu regularitate, fapt ce a determinat ca erorile de politica si conducere a intreprinderilor sa fie, adeseori, minimalizate sau chiar trecute cu vederea.
Productia raspundea valorilor primare de echipamente si de consum. O data descoperita o piata potentiala, fabricantii lansau, imediat, noi produse, adeseori bazandu-se pe "artificii" ce raspundeau unor nevoi secundare sau superflue. In universul concurential, produsele se diferentiau prin performante si/sau, adeseori exclusiv, prin ambalaje care de care mai tentante si atragatoare.

Cursuri similare:

In acest interval de timp, doi factori au devenit determinanti pentru viabilitatea intreprinderilor: formarea unor "tehno-structuri" din ce in ce mai puternice; aparitia si dezvoltarea marii distributii a produselor.Pentru beneficiari, perioada anilor '60 a constituit o veritabila epoca a celebrei "societatii de consum". Astfel, preocuparea predominanta a societatii o constituia consumul, in timp ce produsul national brut "rima" cu fericirea si bunastarea. Modalitatile de a fi si de a trai cunosteau rapide transformari.

Extrem de dinamic, modul de viata american - bazat, aproape exclusiv, pe abundenta, a "invadat", rapid, si Europa (occidentala). Reusita sociala era indisolubil legata de cresterea cantitativa a consumului, in timp ce ierarhia codurilor valorice depindea de accesul la bunurile cele mai costisitoare. In consecinta, daca dispuneai de x zile, y masini, z haine din blana etc., aveai un "standing" elevat, "de clasa". Daca nu, ...

Modelul social era personificat, pe planul "carierei promitatoare", de "tanarul cadru dinamic", capabil sa se "bata" cu ardoare pentru propria-i reusita, iar singurele "raporturi de forta" care incepeau sa apara se manifestau in domeniul concurentei intre producatori si in cel al relatiilor existente intre fabricanti si distribuitori.
Tot in aceasta perioada au aparut si primii profesionisti in comunicare.

Practic, ei erau profesionisti doar in publicitate, domeniu pentru care contextul socio-economic era extrem de favorizant, facilitandu-i o rapida dezvoltare. Fenomenul era interactiv, astfel incat publicitatea juca un rol motor pentru consumul de masa, dupa cum pentru fabricanti era vital sa isi informeze consumatorii despre "nevoile si enormele lor realizari cotidiene". Cu certitudine, publicitatea sustinea activ si dinamiza concurenta. Agentii publicitari traiau o "varsta de aur": nu erau inchistati de reglementari in domeniu, nu erau contestati de consumatori, increderea "oarba" nu lasa semne vizibile asupra incompetentei in domeniu etc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.