Comunicarea interpersonala

Trimis la data: 2009-01-27
Materia: Comunicare
Nivel: Facultate
Pagini: 22
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Ion paul
Dimensiune: 37kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Comunicarea interpersonala poate fi: directa (in prezenta) si mediata de un anumit suport (canal, media).
Aceasta din urma se poate realiza cu un singur suport (scrisul, telefonul, statia, de amplificare, internetul) sau alaturi de acest suport mai intervin institutii si profesionisti in comunicare, atribuindu-i acesteia un caracter de masa.
Relatiile publice uzeaza de toate formele de comunicare. De regula, pe timpul conferintelor de presa, acestea fac apel in principal la comunicarea interpersonala

Cursuri similare:

Acest tip de comunicare incumba relatii intre doua parti care interactioneaza. Specifice acestui tip de comunicare sunt: intalnirea directa; telefonul; serviciile de tip publi-post; promovarea produsului; expozitiile etc.Intalnirile directe sunt considerate toate formele de intalniri dintre indivizi. Prezinta avantajul ca da posibilitatea sursei sa-si adapteze discursul in raport de atitudinea publicului-tinta. Daca atitudinea publicului - tinta este pozitiva, inseamna ca sursa isi controleaza foarte bine discursul.

In cazul in care atitudinea publicului - tinta devine negativa, inseamna ca sursa are o problema de comunicare, pe care trebuie s-o rezolve rapid, daca nu doreste ca rezultatul comunicarii sa esueze.
Intalnirile directe se pot desfasura in cadrul: conversatiilor; discutiilor confidentiale; reuniunilor de grup etc. Colportarea zvonurilor se realizeaza tot in cazul intalnirilor directe, ca si prezentarea sursei la domiciliul tintei (locul de munca etc.) .

In ultima perioada de timp s-au dezvoltat comunicatiile foarte mult. Intre mijloacele de comunicatii, telefonul ocupa un loc important.
De fapt telefonul constituie un instrument rapid de comunicare intre doua persoane.
Activitatile de culegere de informatii au aproape in totalitate la baza telefonul, intrucat acesta este un instrument comod, ce poate fi purtat cu usurinta atat asupra sursei, cat si asupra publicului-tinta.Intr-o lume in care informatiile de toate felurile trebuie sa circule cu rapiditate s-au realizat:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.