Comunicarea la inceputul mileniului al treilea

Trimis la data: 2010-10-14
Materia: Comunicare
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Anca_N
Dimensiune: 21kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
"Cuvintele, imi spune prietenul meu poetul, sunt foarte asemanatoare cu fiintele, ele sunt chiar fiinte, ele seamana intru-catva cu plantele, ele sunt chiar plante.
Au un fel de a trai al lor, cand libere zboara in aer ca pasarile, cand traiesc in simbioza cu creierul, cu coardele vocale, cuvintele locuiesc in acea atmosfera abstracta, in care chiar si stelele cerului patrund, nu prin ele insele, ci prin numele lor. Prin numele frumoase pe care le poarta de obicei razele si lumina."
(N. Stanescu - "Respirari")

Cursuri similare:

In dictionarul explicativ al limbii romane, verbul "a comunica" este echivalent cu "a face cunoscut, a da de stire, a informa, a spune". In schimb, infinitivul lung "comunicare" are doua acceptii: prima, actiunea de a comunica si rezultatul ei (instiintare, raport, relatie, legatura), iar cea ce-a doua, prezentarea intr-un cerc de specialisti a unei contributii personale intr-o problema de cultura.
Din perspectiva simpla asupra comunicarii umane, principalele elemente implicate sunt:

- un emitator - comunicator - transmitator: nu este obligatoriu sa existe un singur emitator; acesta poate fi un grup, un post de radio, un ziar, un partid politic.
- un mesaj: se face referire la un obiect din imediata noastra apropiere, din cercul nostru de interese. Prin mesaj transmitem "ceva".
- un limbaj: o suma de semne ce au o semnificatie comuna, un mijloc de transmitere (vorbirea, scrierea, emisiunea radio su TV).

un receptor: acesta este capabil sa citeasca, sa decodeze un mesaj. Acest receptor poate fi la un moment dat el insusi un emitator; astfel se creeaza o relatie de feed-back, emisie-receptie si verificare a calitatii mesajului.Orice act de comunicare implica o succesiune de evenimente a carei forma de baza cuprinde:
- decizia de a transmite o semnificatie;
- formularea mesajului intentionat intr-un limbaj;
- actul de transmitere.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.