Comunicarea problemelor de audit

Trimis la data: 2010-03-30
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 14
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Larisa_S
Dimensiune: 30kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Principiile guvernantei corporative (societare) au fost elaborate de multe tari ca punct de referinta pentru staAZbilirea unui bun comportament corAZporativ. Astfel de principii se concentreaza, in general, pe companiile tranzactionare public. Totusi, princiAZpiile mai pot sa serveasca si la imbunatatirea guvernantei in alte forme de entitati.
Nu exista un model singular pentru o guvernanta societara solida.
Structurile consiliilor si practicile variaza de la o tara la alta.
AUDITORUL comunica problemele de audit de interes pentru guvernanta:
a) intr-o maniera oportuna, astfel incat sa permita celor responsabili cu guvernanta sa ia masuri corespunzatoare. pentru a putea comunica in mod oportun, auditorul discuta cu cei responsabili cu guvernanta baza si momentul comunicarii;
b) mai devreme de termenul anterior stabilit, in anumite cazuri, din considerente legate de natura problemei.
Comunicarile auditorului cu cei responsabili cu guvernanta pot fi in forma orala sau scrisa.

Atunci cand problemele de audit de interes pentru guvernanta sunt comunicate oral, auditorul consemneaza in documentele de lucru atat problemele comunicate, cat si orice raspunsuri legate de acele probleme. Aceasta documentatie poate lua forma unei copii a procesului-verbal incheiat in urma discutiei auditorului cu cei insarcinati cu guvernanta.In anumite cazuri, in functie de natura, sensibilitatea si importanta problemei, se poate recomanda ca auditorul sa confirme in scris celor responsabili cu guvernanta orice comunicari orale cu privire la problemele de audit de interes pentru guvernanta.

Auditorul evalueaza daca probleme de audit de interes pentru guvernanta comunicate anterior afecteaza situatiile financiare ale exercitiului financiar curent si decide daca subiectul continua sa fie o problema de interes pentru guvernanta si daca este necesar sa o comunice din nou celor insarcinati cu guvernanta.
Cerinta organismelor contabile profesionale nationale, legislatia sau reglementarile pot obliga auditorul sa comunice problemele de audit de importanta pentru guvernanta.

Pentru a imbunatati eficienta si eficienta si eficacitatea auditului, auditorul poate discuta elementele de planificare cu cei insarcinati cu guvernanta si managementul entitatii. Aceste discutii pot face parte din comunicarea generala necesara cu cei insarcinati cu guvernanta entitatii.Discutiile cu: cei insarcinati cu guvernanta includ de obicei strategia generala de audit si momentul auditului, inclusiv orice limitari ale acestuia sau orice cerinte suplimentare; pe de alta parte discutiile cu managementul apar adesea pentru a facilita conducerea si managementul angajamentului de audit.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.