Comunicatii in afaceri

Trimis la data: 2010-11-24
Materia: Comunicare
Nivel: Facultate
Pagini: 49
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: AnaMaria_I
Dimensiune: 78kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Performantele functiilor manageriale sunt necesare pentru ca organizatia sa se dezvolte, sa functioneze.
Practica managementului este la fel de veche ca si organizatiile, ceea ce reprezinta intr-adevar o vechime deosebita, practic inceputa odata cu organizarea vietii comunitatii umane.
Tablitele de lut datate cu mai bine de 3000 de ani inainte de Hristos au inregistrat atat tranzactii de business cat si Legile statului antic, evidentiind totodata, cu multa claritate si practicile organizationale

Cursuri similare:

Desigur insa ca existenta organizatiilor este mult mai veche decat aceste tablite, in acest sens arheologia ne aduce dovezi de netagaduit privind formele de organizare ale vietii sociale a oamenilor preistorici. Cu toate acestea ambele, adica atat organizatiile cat si managementul au fost destul de diferite de ceea ce exista astazi, in viata noastra cotidiana. Desi managementul, ca practica, este foarte vechi, viziunea sa ca profesie, ca disciplina si domeniu de instruire este relativ noua. Astfel managementul nu a devenit domeniu recunoscut decat la sfarsitul secolului XIX - inceputul secolului XX.

2. Comportarea organizationala si manageriala
Managerii buni sunt foarte des numiti "rezolvatori de probleme".
Ei analizeaza in mod continuu situatiile de munca in scopul identificarii problemelor de rezolvat, elaboreaza, dezvolta si implementeaza solutii pentru acestea. Insa managerii au nevoie si de capacitati de diagnosticare si actiune, in cazul unor probleme legate spre exemplu de: absenteism, fluctuatie, intarzieri, atitudini negative, de calitate a muncii, de productivitate, de marketing etc. - deci managerul trebuie sa fie instruit si experimentat in comportamentul organizational.

3. Organizatiile
Organizatia este o colectivitate de oameni care lucreaza impreuna intr-un proces ce are la baza divizarea muncii, pentru a atinge un obiectiv comun.
Aceasta definitie este valabila pentru o varietate foarte larga de grupuri: familii, cluburi, organizatii voluntare, colectivitati religioase sau entitati, precum si firme economice sau agentii guvernamentale.Desigur, pe noi ne intereseaza in mod firesc, organizatiile in care oamenii au calitatea de salariati - acestea fiind numite organizatii de munca.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.