Comunicatii wireless pentru echipamente de calcul

Trimis la data: 2010-12-01
Materia: Electronica
Nivel: Facultate
Pagini: 96
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Roberta_P
Dimensiune: 3827kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
BLUETOOTH este o tehnologie de comunicatii wireless "fara fir", bazata pe undele radio, care permite schimbul de informatii intre doua dispozitive.
Denumirea Bluetooth "dinte albastru" a fost adoptata in memoria unui rege danez din secolul X, Harald Bluetooth, care a unit Danemarca si Norvegia cu scopul de a determina oamenii sa comunice intre ei. Astazi tehnologia wireless Bluetooth permite oamenilor sa comunice intre ei, prin intermediul undelor radio si cu un cost redus.

Cursuri similare:

Ideea care a dat nastere tehnologiei wireless Bluetooth, a fost inlocuirea cablurilor de legatura dintre un telefon mobil si un laptop, cu dispozitive radio de dimensiuni reduse incorporate in aceste echipamente, care sa permita transmiterea de date si voce intre cele doua echipamente. In anul 1994 un grup de ingineri de la compania de telefonie mobila Ericsson incep investigarea fezabilitatii acestei tehnologii iar dupa un an apar primele rezultate.

EVOLUTIA
Principalele probleme cu care s-au confruntat producatorii dispozitivele Bluetooth au fost: interferenta cu alte dispozitive ce emit unde radio si interoperabilitatea defectuoasa dintre doua dispozitive fabricate de firme diferite. Pentru solutionarea acestor probleme, in anul 1998 a luat fiinta Grupul de Interes Special (SIG), care include companiile promotoare a tehnologiei wireless Bluetooth:

Ericsson, Motorola, Nokia, Toshiba, IBM, Intel, Microsoft precum si alte mii de companii asociate. Scopul acestui grup este de a preveni devenirea acestei tehnologii proprietatea unei singure companii si de a garanta interoperabilitatea globala intre dispozitive indiferent de producator sau de tara unde sunt utilizate. Grupul testeaza dispozitivele si verifica daca sunt indeplinite cerintele cu privire la: calitatea legaturii radio, informatia specifica utilizatorului, profiluri si protocoale. Din anul 1999 au aparut mai multe versiuni Bluetooth.

Pe fondul cresterii accentuate a numarului de echipamente mobile de calcul si a aplicatiilor care presupun o mobilitate ridicata a utilizatorilor se remarca din ce in ce mai mult o tendinta de intrepatrundere a domeniului calculatoarelor cu cel al telecomunicatiilor, liniile traditionale din acestea devenind tot mai putin distincte. Tehnologia wireless Bluetooth este o tehnologie ideala pentru unificarea acestor "doua lumi" permitand tuturor tipurilor de dispozitive sa comunice, ele transportand fie date, fie voce, fie pe amandoua.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.