Comutator temporal si spatial

Trimis la data: 2009-12-30
Materia: Electotehnica
Nivel: Facultate
Pagini: 14
Nota: 5.68 / 10
Downloads: 98
Autor: Robert Fanica
Dimensiune: 524kb
Voturi: 7
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Sistemele clasice utilizeaza tehnica de comutatie spatiala, care aloca pentru fiecare comunicatie un traseu de conexiune pe toata durata comunicatiei, astfel ca se realizeaza o comutatie de circuite.
Tehnica de comutatie digitala se caracterizeaza prin aceea ca utilizeaza comutatoare cu linii digitale de intrare si de iesire, care stabilesc trasee de conexiune care se modifica in timp in functie de conexiunea solicitata pentru fiecare cale de comunicatie; astfel, in fig.1.1., conexiunea (1) comuta un canal temporal al liniei de intrare A la un canal temopral al liniei de iesire B, iar conexiunea (2) comuta un canal temporal al liniei de intrare A la un canal temporal al liniei de iesire C.

Cursuri similare:

Informatia digitala de comunicatie este transmisa periodic cu debit binar de 64 kbit/s (8 biti la fiecare 125 ). Deoarece nu exista permanent informatie utila de transmis, canalele temporale associate comunicatiei nu sunt folosite efficient.Comutatia asincrona, numita si comutatia de pachete, se caracterizeaza prin transmiterea de informatii sub forma de pachete de date, care sunt transmise asincron.pachetele de date pot fi de lungimi diferite.

Pentru a aigura transmisia sincrona pe suportul de transmisie, este necesara sincronizarea de bit. Din acest motiv, in absenta unor pachete de date de transmis, in linie se transmit cuvinte de sincronizare. Delimitarea pachetelor de date se realizeaza cu ajutorul delimitatorilor (D), care incadreaza pachetul de date (Flag/delimitator de inceput de cadru si de sfarsit de cadru). Acest delimitator poate constitui cuvant de sincronizare. In absenta informatiilor de comutat in linie se transmit falg-uri.

Pentru dirijarea corecta a pachetelor de date prin reteaua de teleomunicatii, fiecare pachet are asociata o eticheta, care permite identificarea caii de dirijare a pachetului respectiv.In functie de tehnica de dirijare a pachetelor in retea, se disting trei tipuri de comutatii: circuit virtual, autodirijare si datagrama.

In cazul utilizarii comutatiei pe circuit virtual, pachetul de date are asociata o eticheta de identificare a canalului temporal alocat in cadrul multiplexului temporal .Autodirijarea presupune utilizarea de etichete care descriu explicit directiile succesive de indrumare prin comutatoarele traversate; eticheta trebuie deci sa contina un pointer care sa indice zona urmatoare utila a etichetei de indrumare.

Datagrama utilizeaza pachetele de date, care contin o eticheta de identificare a destinatarului.Comutatorul temporal T din fig.1.7 realizeaza conectarea unui canal temporal al intrarii la orice canal temporal al iesirii ( ex. conexiune intre In CT i si Out CT j /CT = Canal temporal/).Informatia caii de comunicatie care are asociat CT i este receptionata ciclic cu frecventa cadrului mutiplexorului (8 kHz). Aceasta informatie receptionata in CT i trebuie retransmisa la iesire in CT j.

Conexiunea intre In i si Out j necesita doua actiuni:
a) stabilirea conexiunii prin realizarea corespondentei ( i j ) intre canalele temporale de intrare (i) si de iesire (j), care trebuie conectate pe toata durata conexiunii (a transferului de informatie). Aceasta corespondenta este asigurata printr-o memorie de comanda (MC) in doua variante.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.