Concasoare cu valturi

Trimis la data: 2010-03-05
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 18
Nota: 9.94 / 10
Downloads: 1
Autor: Roberta_A
Dimensiune: 1278kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Concasoarele cu valturi sunt masini destinate maruntirii mijlocii si fine. Dimensiunea materialului la alimentare variaza in functie de marimea masinii, intre 30 si 80 mm, iar cele ale materialului prelucrat intre 1 si 10 mm. Datorita dimensiunii reduse a materialului prelucrat aceste utilaje sunt folosite si ca mori, in special in industria moraritului. In principiu, partea activa este alcatuita din doi cilindri, netezi sau striati, care se rotesc in sens contrar, comprima bucatile de material si astfel le maruntesc (fig. 5.1). Vitezele periferice ale cilindrilor pot fi egale sau diferite.

Cursuri similare:

Pentru a preveni avarierea masinii din cauza patrunderii in spatiul de lucru a unor corpuri straine, lagarele unuia dintre cilindri se construiesc astfel incat sa poata aluneca in cadru, invingand rezistenta unor arcuri calculate pentru preluarea apasarilor in regim de lucru normal (fig. 5.1, a). Practic, datorita variatiei dimensionale si de duritate a materialului alimentat, in timpul functionarii cilindrul mobil oscileaza in jurul pozitiei sale de mijloc. Rezulta astfel forte de inertie pe care masina le transmite fundatiei si care trebuie preluate de aceasta.

Concasorul cu ambii cilindri mobili nu mai prezinta acest neajuns deoarece constructia este astfel echilibrata. Masina este insa mult mai complicata si de aceea mai putin utilizata. Prin folosirea unui separator magnetic pe traseul alimentarii, adica inaintea concasorului, acesta poate fi protejat de materiale cu dimensiuni si duritati foarte mari.In functionare, datorita oscilatiilor pe directie orizontala a cilindrului mobil, distanta dintre axele cilindrilor variaza. In consecinta, rotile dintate (6 si 7, fig. 5.2, a) se construiesc cu dinti de inaltime mai mare decat cea normala, care asigura angrenarea pentru orice pozitie a cilindrului mobil.

Constructia din figura 5.2, c, nu necesita dinti cu inaltime mai mare decat cea normala care, prezinta unele neajunsuri, cum ar fi determinarea scaderii randamentului, a uzurii accentuate si care ridica probleme de ungere.In general concasoarele cu valturi netede sunt utilizate pentru materiale dure, pana la cu dimensiuni maxime de 80 mm. Concasoarele cu valturi striate sunt folosite la concasarea materialelor cu maximum si dimensiuni mai mari de 80 mm deoarece striatiile asigura prinderea lor intre cilindri. Daca cilindrii sunt lungi atunci ei se uzeaza inegal si relativ repede. De aceea trebuie sa existe un anumit raport intre lungimea si diametrul cilindrilor, astfel:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.