Conceptii de organizare a contabilitatii manageriale

Trimis la data: 2009-11-22
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 11
Nota: 9.84 / 10
Downloads: 0
Autor: Oana Istratescu
Dimensiune: 24kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Datorita complexitatii fenomenelor si proceselor economice, dar si a evolutiei procesului decizional, s-au dezvoltat patru conceptii de organizare a contabilitatii manageriale:
- contabilitatea manageriala in partida simpla;
- contabilitatea manageriala integrata;
- contabilitatea manageriala dualista;
- contabilitatea manageriala moderna.

Cursuri similare:

Contabilitatea manageriala in partida simpla este specifica formelor simple de organizare, entitatilor cu numar mic de angajati sau cu o complexitate scazuta. Contabilitatea manageriala integrata se bazeaza pe organizarea fluxului informational pe doua canale, utilizand conturile contabilitatii financiare. Contabilitatea manageriala dualista presupune existenta unui circuit autonom, distinct, adica a unui sistem de conturi independent.

Conceptiile moderne de organizare a contabilitatii manageriale s-au dezvoltat cu ajutorul unor modele operationale de gestiune.Organizarea sistemelor contabile pe plan international este caracterizata de doua modele:sistemul continental, reprezentat in principal de cel francez;
sistemul anglo - saxon.Sistemul contabil francez este mai riguros, avand sarcini bine delimitate si utilizeaza un sistem de conturi distinct. Sistemul anglo - saxon este caracterizat de o autonomie ridicata, nefiind influentat de catre factori externi (organisme administrative sau profesionale), ci doar de nivelul dotarilor, dezvoltarea organizatiei si a mediului economic in ansamblu.

Calculatia costurilor este una din componentele principale ale contabilitatii manageriale, avand ca si obiect general determinarea costurilor prestabilite, inregistrarea cheltuielilor ocazionate de activitate de productie, executarea de lucrari, prestari servicii, determinarea costului efectiv, delimitat pe fiecare purtator de cost sau sector de activitate, stabilirea abaterilor dintre costul prestabilit si costul efectiv, analiza acestora cat si determinarea rezultatelor analitice.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.