Conceptul de asigurari

Trimis la data: 2010-06-02
Materia: Asigurari
Nivel: Facultate
Pagini: 13
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: John_S
Dimensiune: 35kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
RISCURI:-obiective:fenomene naturale(cutremure d pamant,alunecare de teren,avalanse,furtuni,cicloane,uragane)
-subiective:legate de actiunea omului(coliziuni dintre autovehicule,abordajul intre nave)
-preintampinate:indiguiri,impaduriri,desecari
-transferate efectele lor catre companii d specialitate (asigurare)
ASIGURAREA=un raport juridic intre o pers fiz/jurid numita asigurat,pe d o pare,si o pers juridik numita asigurator,p d alta parte,prin kre in schimbul platii unei sume d bani numita prima d asig asiguratul este protejat si despagubit in cazul aparitiei evenim asigurat,nu mai mult dekt suma asigurata.

Cursuri similare:

1)asig individuala=forma mascata d protectie in cazul unor companii d dimensiuni mari si a aparitiei unor riscuri cu frecventa redusa sau intensitate redusa.Impropriu considerate o asig din 2 motive:nu respecta un principiu fundamental in asig si afacerea d fonduri printr'un artificiu contabil in cazul unor dezastre.
Principiul mutualitatii reprez incasarea in mod descentralizat d la un nr kt mai mare d asigurati d prime d asig si plata in mod centralizat numai celor prejudiciati.

Are la baza si un principiu al matematicii "Legea nr mari",descoperit in sec XVII "cu cat nr subiectilor e mai mare,cu atat probabilitatea unui rezultat corect creste" Jean Bernouille.
2)asigurarea (sus) 3)coasig=se practica pe piata LLOYD'S si este inventata de Mr Eduard Lloyd's.Nu este o companie d asig,ci asociatie de Underwriters.Asig sunt incheiate prin intermediul brokerilor kre subscriu in lumita averii Name'urilor.Sunt impartite pe 4 categ:auto,maritime,aviatie si viata.Prin profitul obtinut in '80 Lloyd's a echilibrat 2 ani consecutiv balanta d plati a M Brit.

Coasig reprez modalitatea de cedare a riscului prin kre un asigurat,datorita valorii mari a riscului nu poate gasi un singur asigurator si gaseste mai multi kre preiau in urma negocierilor un anumit procent din val riscului,prima d asig si orice despagubire.
4)Asigurarea asigurarii(reasig) reprez modalitatea d cedare a riscului potrivit careia asiguratorul direct,numit reasigurat cedeaza o parte din risc,uneori intregul risc,unei companii specializate numita reasigurator. Pretul acestei cedari e o parte din prima d asig numita reasig,iar in kzul aparitiei unui risc reasigurat,reasiguratorul il va despagubi cel mult in limita valorii contractului d reasig.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.