Conceptul de sistem al calitatii - documentele calitatii

Trimis la data: 2010-11-14
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 15
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Corina Turcu
Dimensiune: 49kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Sistemul calitatii are ca scop integrarea tuturor elementelor care influenteaza calitatea unui produs sau serviciu de un agent comercial.
Majoritatea producatorilor sau furnizorilor doresc sa obtina calitate si multi dintre ei depun eforturi mari in acest sens. O mare parte din acest efort se face in activitatea de verificare si remediere a defectelor si a rebuturilor in timpul fabricatiei. Sistemul calitatii este elaborat conform cerintelor: SR EN ISO 9000/2001 si EN ISO 9004.

Cursuri similare:

Este documentul de baza pentru implementarea sistemului calitatii intr-o intreprindere, document in care se face o descriere sistematica a politicii calitatii.
Manualul calitatii este imaginea scrisa a unei intreprinderi. Este documentul pe care se sprijina toate celelalte documente referitoare la calitate.

Pentru domeniul agroalimentar el reprezinta imaginea de marca in materie de asigurare a securitatii produselor alimentare fiind utilizat in relatia cu clientul ca un mod de castigare a increderii.
Informatiile legate de intocmirea manualului calitatii in functie de specificul intreprinderii sunt date de Standardul ISO 10013 - linii directoare pentru elaborarea manualului calitatii.
Responsabilitatea redactarii si administrarea manualului calitatii revine de regula liderului echipei calitatii din intreprindere, iar avizarea si aprobarea lui se face de catre managerul general al intreprinderi (Directorul general).

a) Gestiunea calitatii presupune o buna gospodarie a fondurilor alocate din bugetul intreg pentru realizarea si imbunatatirea calitatii. Ea presupune analiza a trei costuri si anume:
1. "CPD" reprezinta costul de prevenire a defectelor in care intra cheltuielile pentru stabilirea standardelor de calitate; verificarea calitatii proiectarii constructive, tehnologice, incercare prototip si verificarea reconditionarilor materiilor prime; perfectionarea prep.

profesionale; dotarea cu mijloace de transport pentru protejare;
2. "CID" reprezinta costul pentru identificarea defectelor, adica pentru: receptia materiilor prime, materiale, ambalaj; control tehnic de calitate pentru flux si pentru produsul finit; incercari de fiabilitate si mentenabilitate; verificarea periodica si intretinere a masinilor, utilajelor, pentru scule, mijloace de masura si control.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.