Contabilitate de gestiune

Trimis la data: 2010-02-07 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Ionut ion Dimensiune: 16kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Diversitatea definitiilor si recunoasterilor ,caracterizeaza la timpul prezent ctb de gestiune ; insasi apelatia de "ctb de gest" reprez o definitie operabila in ctb europeana.
O asemenea formula trb asocitata cu dualismul adoptat in organizarea ctb intrep respectiv ctb financiara si ctb de gest.Mai mult in ctb finanaciara este folosita si formula de "ctb analitica".
In ctb anglo-saxona bazata pe conceptia monista este utiliz formula de ctb manageriala .
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Prin cautarea comunului din literatura de specialitate , ctb de gestiune este definita ca un ansamblu de principii, reglementari si practici specifice orientat spre evaluarea si masurarea resurselor consumate si a rezultatelor obtinute; ea "produce" si furnizeaza informatii care evidentiaza performantele activitatii desfasurate de catre o entitate contabila.

In mod concret obiectivele ctb de gestiune sunt:
a) calculatia analitica a costurilor si rezultatelor, respectiv calculatia pe feluri de resurse consumate, pe feluri de produse/servicii, pe feluri de activitati si pe locuri de gestiune.
b) Evidenta si recunoasterea conturilor ,stocurilor de prod/serv in scopul furnizarii inform necesare intocmirii bilantului ctb.Este asa -zisa calculatie pt decontarea conturilor folosite in ctb.

c) Bugetarea activitatii consumatoare de resurse si producatoare de reserve ; precum si controlul bugetar (asupra veniturilor si cheltuielilor)
Fata de delimitarea struct de mai sus in ctb americana sunt identificate urm componente:
a. modelarea resurselor consumate si rezultatelor obtinute .Modelul este necesar pt optimizarea rez.
b. Ctb pt tarifare: productia si prez de inform privind situatia costurilor pentru a fi folosite in stabilirea preturilor, inclusiv compararea costurilor si preturilor.

c. Evidenta costurilor produselor/serv in scopul furnizarii de informatii necesare intocmirii bilantului si contului de profit si pierdere.Se precizeaza ca in ctb americana contul de profit si pierdere este intocmit in raport de destiantia chelt de expl.
d. Controlul intern al res in scopul prevenirii situatiilor privind consumurile nerationale sau fraudarea res.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.