Contabilitate financiara

Trimis la data: 2010-08-08
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 84
Nota: 9.28 / 10
Downloads: 25
Autor: Roxana Caus
Dimensiune: 86kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
1. Se constituie o societate comerciala al carei asociat depune la casieria enititatii suma de 500 lei, din care achita la notar suma de 100 lei pentru redactarea actului de constituire si la Registrul Comertului suma de 200 lei plus TVA, pentru alte cheltuieli de constituire: taxe de inmatriculare, de consulting, de publicare in Monitorul Oficial. Dupa inceperea activitatii, cheltuielile de constituire se amortizeaza in 10 luni si i se restituie asociatului suma depusa initial. Entitatea opteaza pentru a fi platitoare de TVA de la inceputul activitatii.

Cursuri similare:

2. O societate comerciala hotaraste sa-si modernizeze tehnologia de fabricatie a unui produs. Entitatea achita in numerar un avans de 500 lei plus TVA unui institut de proiectare care va realiza lucrarile de cercetare. Dupa finalizarea lucrarilor, institutul factureaza documentatia la valoarea de 2.000 lei plus TVA. Decontarea facturii se face prin banca, tinandu-se seama de avansul achitat. Cheltuielile de cercetare se amortizeaza in 20 de luni.

1. O societate comerciala realizeaza cu forte proprii un proiect de inginerie tehnologica, efectuandu-se in acest scop urmatoarele cheltuieli in prima luna:Cheltuieli cu materialele auxiliare: 1.500 lei;Cheltuieli cu salariile: 1.330 lei.

In a doua luna, cand se finalizeaza lucrarile, se mai inregistreaza consumul de materiale in valoare de 500 lei. Amortizarea proiectului se face in 2 ani.

Pentru simplificare, nu se iau in calcul cheltuielile aferentre fondului de salarii, cum ar fi contributiile entitatii la asigurarile sociale, la asigurarile sociale de sanatate, la fondul de somaj.

1. Se achizitioneaza o masina de slefuit cu pretul de cumparare (de facturare) de 10.000 lei plus TVA. Cheltuielile de transport facturate de caraus sunt de 500 lei plus TVA. Ambele facturi se achita ulterior cu ordin de plata. Durata de utilizare a masinii este de 10 ani. Regimul de amortizare este liniar. Dupa 8 ani de utilizare, masina se vinde cu pretul de 4.000 lei plus TVA, factura incasandu-se ulterior prin banca.

1. O entitate hotaraste construirea in regie proprie a unei magazii. In acest scop, in prima luna au loc urmatoarele cheltuieli:cu materialele auxiliare: 3000 lei;cu salariile: 2.660 lei.In a doua luna se mai cheltuiesc materiale in valoare de 1.000 lei. apoi se receptioneaza si se da in folosinta. Durata normala de functionare este de 10 ani. Pentru simplificare, nu se iau in calcul cheltuielile aferente fondului de salarii, cum ar fi contributiile entitatii la asigurarile sociale, la asigurarile sociale de sanatate, la fondul de somaj.

1. O societate comerciala incheie un contract cu un antreprenor pentru construirea unui depozit. La sfarsitul primei luni, constructorul factureaza lucrarile de investitii la valoarea de 6.000 lei plus TVA. In a doua luna se finalizeaza lucrarile de investitii si se factureaza restul lucrarilor in valoare de 4.000 lei plus TVA. Achitarea facturilor se face cu ordin de plata. Durata de utilizare a depozitului este de 25 ani. Dupa 30 ani de utilizare, depozitul se vinde cu pretul de 3000 lei plus TVA, factura incasandu-se cu ordin de plata.

Nota: in cazul livrarii de terenuri, cladiri, deseuri de metale si material lemnos, se aplica "taxarea inversa", cand furnizoml si clientul vor inregistra factura fiscala atat in Jurnalul de vanzari cat si in Jurnalul de cumparari, sumele fiind preluate corespunzator in Decontul de TVA. TVA inscrisa in factura fiscala nu se va deconta efectiv intre cei doi parteneri.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.