Contabilitate financiara aplicata

Trimis la data: 2010-04-16
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 130
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: Andrei Gavalescu
Dimensiune: 154kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Conform legislatiei actuale in curs de armonizare cu legislatia comunitatii europene, pensiile reprezinta beneficii ale angajatilor care urmeaza a fi platite dupa incetarea contractului de angajare pe baza unor planuri de pensii intocmite anterior.Planul de pensii reprezinta contracte prin care o intreprindere se angajeaza sa constituie anumite fonduri prin care se vor suporta pensiile pentru angajatii, care au solicitat acest lucru si care s-au angajat sa plateasca o anumita suma de bani.

Cursuri similare:

Conform acestor reglementari, activele imobilizate reprezinta resurse controlate de intreprindere, sub forma de bunuri ( constructii, utilaje, instalatii, etc.) si valori ( brevede, licente, concesiuni, etc.) destinate sa serveasca intreprinderii pe o perioada indelungata de timp, pentru asigurarea de beneficii economice viitoare. Activele imobilizate sunt rezultatul unor activitati anterioare si nu se consuma la prima utilizare.

Contabilitatea se tine pe urmatoarele categorii:
imobilizari necorporale
imobilizari corporale
imobilizari financiare
imobilizari in curs pentru primele doua categorii.

IMOBILIZARI NECORPORALE reprezinta activele nemonetare, identificabile
distinct, fara suport material, aflate durabil in intreprindere, detinute si controlate cu scopul utilizarii in procesul de productie pentru aprovizioane.

Conform prevederilor legale, imobilizarile necorporale cuprind urmatoarele categorii, carora le sunt destinate conturi specifice pentru evidenta, calculul si controlul acestora:
201. cheltuieli de constituire
203. cheltuieli de dezvoltare
205. concesiuni, brevete, licente, marci comerciale,drepturi si active similare
207. fond comercial
208.alte imobilizari necorporale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.