Contabilitate in turism

Trimis la data: 2010-01-28
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.77 / 10
Downloads: 0
Autor: Costi_C
Dimensiune: 25kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Contabilitatea a aparut din nevoia de a raspunde in plan informational si decizional la problematica gestiunii miscarilor de valori economice autonomizate pe persoane fizice sau juridice. Structurile calitative folosite pentru a personifica aceasta separare au fost, dupa caz, cele de avere, fonduri, patrimoniu si mai recent cele de resurse economice controlate de intreprindere.
Conceptia juridica

Cursuri similare:

In plan contabil, patrimoniul reprezinta totalitatea drepturilor si obligatiilor cu valoare economica, apartinand unei persoane fizice sau juridice, precum si bunurile la care se refera.
Bunurile economice in calitatea lor de obiecte de drepturi si obligatii formeaza substanta materiala a patrimoniului. Ele se identifica cu mijloacele de actiune ale unei entitati si se prezinta sub forma de terenuri, cladiri, constructii, masini, utilaje si instalatii, mijloace de transport, mobilier, stocuri de materii prime si materiale consumabile, stocuri de marfuri, ambalaje, disponibilitati, creante etc.

Cea de a doua componenta a patrimoniului, drepturile si obligatiile cu valoare economica exprima raporturile de proprietate in cadrul carora se procura si gestioneaza bunurile. Ele capata forma de drepturi in situatia in care titularul de patrimoniu are calitatea de proprietar si, ca urmare, nu trebuie sa acorde nici un echivalent pentru bunurile aflate in posesiunea si folosinta sa.

Raporturile de proprietate iau forma de obligatii atunci cand pentru bunurile care formeaza obiectul patrimoniului titularul trebuie sa dea un echivalent valoric sau sa indeplineasca o anumita prestatie.
La nivelul obiectului contabilitatii bunurile economice sunt delimitate prin structura de active patrimoniale iar drepturile si obligatiile prin cea de pasive patrimoniale.

Conceptia economica sustine ca obiectul de studiu al contabilitatii il constituie circuitul capitalului privit sub dublu aspect: sub aspectul destinatiei lui (capital fix si capital circulant) si sub aspectul modului de procurare sau de dobandire (capital propriu si capital strain).Din punctul de vedere al modului in care bunurile economice se investesc, se intrebuinteaza, se consuma si se inlocuiesc, se impart in capital fix sau active imobilizate si capital circulant sau active circulante.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.