Contabilitate internationala

Trimis la data: 2010-05-03
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 79
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: AnaMaria_I
Dimensiune: 136kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Fenomenul contabil contemporan prezinta caracteristici axate pe nevoia de armonizare, convergenta, compatibilitate si uniformitate in contabilitate, constituind si obiective generale ale acestui domeniu, obiective care se pot realiza numai prin actiunea de normalizare a sa. Principalele fenomene care guverneaza procesul reformei contabile contemporane la nivel mondial sunt: normalizarea, armonizarea, convergenta, conformitatea si internationalizarea contabilitatii. Aceste fenomene actioneaza atat in mod individual, cat si intr-o relatie de interconditionare reciproca.

Cursuri similare:

Convergenta contabila este procesul prin care normele contabile sunt elaborate de o maniera care este capabila sa conduca catre acelasi fapt sau scop, prin evidentierea similitudinii dintre national - regional - international.Conformitatea contabila este procesul prin care este asigurata concordanta in actiunea si continutul regulilor de prezentare si intocmire a situatiilor financiare, reprezentand o conformare a reglementarilor nationale cu regulile prezentate de organismele regionale si internationale de normalizare contabila.

Internationalizarea contabilitatii isi are izvorul in preocuparile de convergenta si armonizare internationala a principiilor, bazelor, regulilor, conventiilor si practicilor specifice contabile.
Aceste caracteristici ale procesului contabil la nivel mondial nu trebuie privite si interpretate in mod separat sau singular, ci ca un tot unitar intre care exista legaturi de interconditionare si de coordonare reciproca. Normalizarea contabila presupune crearea regulilor sau normelor contabile, reguli care sunt perfectionate in sensul existentei unui numitor comun in ceea ce priveste modul de actiune si aplicare in vederea realizarii comparabilitatii continutului si interpretarii informatiilor contabile.

Dupa realizarea acestor conditii ele trebuie aplicate la scara mondiala prin internationalizarea acestor reguli sau norme contabile.
Cauza principala a acestor fenomene o reprezinta amplificarea proceselor de globalizare si financializare a pietelor internationale de capitaluri si a economiilor nationale, care tind sa formeze in viitor un mecanism unic din punct de vedere al dezvoltarii economice globale. Specialistii in domeniu, apreciaza ca ,,ultimele doua decenii au fost martorele unei tendinte crescatoare de deschidere economica.

Barierele inselatoare dintre sistemele economice independente -- locale, nationale si altele de acest fel -- au avut implicatii imense asupra politicilor economice in fiecare dintre aceste sisteme. Capitalul, firmele si forta de munca pot sa se miste liber de-a lungul regiunilor, statelor si tarilor, putand exploata mai bine diferentele in oportunitatile existente, (ocuparea fortei de munca, economii, investitii, etc) in mediile tehnologice si economice, cat si modelele fiscale si monetare. De exemplu, capitalul se poate deplasa din zone in care profitul obtinut este scazut si costul fortei de munca ridicat catre regiuni unde se obtine profit mai mare cu costuri ale fortei de munca mici."
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.