Contabilitatea activelor corporale

Trimis la data: 2010-08-26
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.88 / 10
Downloads: 0
Autor: Ioana_P
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Se folosesc conturile din grupa 21 (sunt conturi bilantiere) →Continut economic: elemente de active fixe corporale →Functie contabila de activ → Se debiteaza cu intrarile de imobilizari corporale →Se crediteaza cu iesirile de imobilizari →Soldul debitor reflecta existentul de imobilizari corporale in patrimoniu la valoarea contabila de inregistrare

Cursuri similare:

In cadrul contului 211 "Terenuri si amenajari de terenuri"se organizeaza contabilitatea analitica pe categorii de terenuri, loc de amplasare si suprafata, respectiv pe felul amenajarii sau pe categorii de lucrari.
Contabilitatea analitica in cadrul contului 213 "Instalatii tehnice, mijloace de transport, animale si plantatii" se tine pe fiecare obiect de evidenta.

Pentru reflectarea deprecierii valorii imobilizarilor corporale se utilizeaza contul rectificativ de pasiv 281 "Amortizari privind imobilizarile corporale", iar daca este o depreciere reversibila se foloseste contul de pasiv 291 "Ajustari pt. deprecierea imobilizarilor corporale".
Soldurile finale creditoare (SFC) ale acestor conturi de pasiv servesc pentru stabilirea VNC (valorii nete contabile) a imobilizarilor corporale, valoare inscrisa in bilantul contabil.

Cheltuieli de exploatare cu amortizarea imobilizarilor Amortizarea cu amenajarea de terenuri
7. O S.C. achizitioaneaza de la un furnizor un utilaj pe baza de captura care contine: pret de cumparare 32 000; cheltuieli de transport 500; TVA 19%; avans acordat 10 000.A.Scoaterea din functiune(casarea), consta in demolarea, demontarea si dezmembrarea mijloacelor fixe, valorificarea ansamblelor pieselor componente si materialelor rezultate.

Pot fi scoase din functiune mijloace fixe amortizate integral sau neamoartizate integral a caror valoare neacoperita se include treptat pe cheltuieli exceptionale fara a se lua in calculul profitului impozabil. Operatiile de demolare si de transport a materialelor/pieselor rezultate ocazioneaza cheltuieli care nu sunt reflectate in contabilitate concomitent cu scoaterea din evidenta.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.