Contabilitatea activelor imobilizate

Trimis la data: 2010-09-06 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Relu_M Dimensiune: 19kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Activele imobilizate reprezinta bunurile si valorile destinate sa serveasca o perioada indelungata in activitatea intreprinderii si care nu se consuma la prima utilizare, conditie care exclude destinatia de comercializare a lor:
A. Imobilizarile necorporale (intangibile), cuprind acele valori economice care nu se concretizeaza in bunuri materiale ci intr-un document juridic sau comercial care atesta drepturi ale intreprinderii.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Pot fi utilizate pentru mai multe perioade de gestiune
Imobilizarile corporale sunt constituite din acele obiecte singulare sau complexe utilizate ca atare si ca indeplinesc cumulativ 2 conditii: au durata normala de utilizare mai mare de 1 an si valoarea de intrare mai mare decat limita legala.In structura activelor corporale nu se includ motoarele, subansamblele si piesele pentru inlocuirea componentelor uzate. Acele elemente utilizate la intretinerea si reparatia imobilizarilor corporale intra in componenta cheltuielilor de exploatare.

Utilizarea unor componente pentru modernizarea mijloacelor fixe conduce la majorarea valorii, procesul de modernizare fiind considerat proces institutional care determina majorarea valorii initiale a mijloacelor fixe.Clasificarea imobilizarilor corporale se face dupa anumite criterii:Cele care apartin unitatii sunt evidentiate in conturile de bilant, indiferent daca sunt utilizate in unitate sau sunt date in locatii de gestiune, concesiune, chirie pentru o anumita perioada.
Cele care nu apartin unitatii sunt evidentiate in conturi de ordine si evidenta nefiind luata in calculul activului patrimonial.

Amortizarea lor se efectueaza de catre unitatea care le detine in patrimoniu, unitatea care le foloseste plateste un echivalent valoric care trebuie sa acopere amortizarea, sub forma chiriilor si a revedentelor.In cazul efectuarii de investitii la activele corporale de catre unitatea care le foloseste temporar, cu consimtamantul unitatii care le detine, recuperarea investitiilor se va realiza de catre ambele unitati in functie de durata de utilizare.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.