Contabilitatea capitalurilor

Trimis la data: 2014-08-28
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 8.23 / 10
Downloads: 0
Autor: Iustina_U
Dimensiune: 31kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Capitalurile reprezinta surse propri permanente de finantare a activului patrimonial, expresia baneasca a valorilor economice investite de proprietarii unitatii patrimoniale (capitalurile propri) sau de terte persoane ( datorii pe T.L si mediu).
Notiunea de capital are semnificatii diferite in functie de tipul unitatii patrimoniale. La intreprinderile individuale denumirea este capital social, la regiile autonome capitalul semnifica resursele puse la dispozitie de catre stat.

Cursuri similare:

Capitalurile permanente semnifica sursele de finantare prezente in unitatile patrimoniale pe o perioada mare, de regula mai mare de 1 an. In structura capitalului permanent sunt incluse capitalurile proprii, capitalurile straine (datoriile) exigibile pe termen lung si provizioane pentru riscuri si cheltuieli.
Capitalurile proprii semnifica interesul residual al proprietarilor intreprinderii stabilit ca o diferenta intre totalul activelor si datoriilor la un moment dat.

Datoriile pe termen lung reprezinta datorii care nu indeplinea conditiile datoriilor curente avand exigibilitate in termen mai mare de 12 luni de la data bilantului.
Provizioanele sunt datorii cu exigibilitate incerta privind data si suma aferenta.
Capitalul subscris nevarsat reprezinta angajamentul investitorului de a plati pentru actiunile subscrise la o data viitoare sau in transe o suma de bani sau sa transfere alte resurse pe numele societatii.
Capitalul subscris varsat este capitalul eliberat sau concretizat in bani sau in natura de catre actionari.

Aportul in natura trebuie adus integral la infiintarea societatii, aportul in bani poate fi adus partial la constituire si in mai multe transe ulteriore.Pe parcursul desfasurarii activitatii capitalul social poate fi majorat sau diminuat prin hotararea AGA ( Adunarea Generala a Actionarilor). B. Primele legate de capital, excedentul dintre valoarea de emisiune si valoarea nominala a actiunilor si partilor sociale cu ocazia operatiunilor de crestere a capitalului sau a fuziunii societatii. Imbraca urmatoarele forme:

1) Primele de emisiune, care se determina prin diferenta dintre valoarea de emisiune ( de vanzare) a noilor actiuni sau parti sociale ( >) si valoarea nominal a acestora (
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.