Contabilitatea costurilor de productie

Trimis la data: 2014-04-01 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 52 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: freshness Dimensiune: 525kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Costurile directe de materiale reprezinta primul element care formeaza costul efectiv de productie si, de regula, detine ponderea cea mai mare in componenta acestuia. Din acest motiv, este necesara o evidenta corecta si un control riguros a unor astfel de elemente care sa asigure determinarea unui cost de productie real si sa favorizeze reducerea acestuia.
La eliberarea materiilor prime si materialelor in productie trebuie respectate anumite cerinte:
- eliberarea in baza cerintelor prevazute privind volumul, greutatea si masa acestora;
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Fisa-limita de consum - se utilizeaza pentru evidenta eliberarii sistematice a materialelor in productie in baza limitelor prestabilite. Ea se deschide la inceputul lunii in doua exemplare si reflecta: luna, tipul operatiei, numarul depozitului care elibereaza materialele, sectia beneficiara, numarul nomenclator si denumirea materialului, unitatea de masura si limita prestabilita. Un exemplar al fisei se transmite sectiei beneficiare, iar al doilea - depozitului.

La sfarsitul lunii fisele sunt semnate reciproc de catre magazioner si seful sectiei consumatoare, dupa care ambele exemplare se transmit in contabilitate pentru evidenta materialelor eliberate in conturile corespunzatoare.Bonul de comanda pentru inlocuire (eliberare suplimentara) de materiale- se utilizeaza pentru evidenta eliberarii de materiale peste limita prestabilita sau inlocuirii unor materiale cu alte tipuri de materiale. Se intocmeste in doua exemplare: un exemplar pentru sectia beneficiara, al doilea - pentru depozit.

Eliberarea materialelor peste limita de consum prestabilita si inlocuirea unor materiale cu altele se admite numai cu acordul conducatorului entitatii, inginerului-sef sau persoanelor autorizate.
Dispozitie de livrare a materialelor (miscare interna)- se utilizeaza pentru evidenta miscarii materialelor in cadrul entitatii si eliberarii acestora catre subdiviziunile structurale ale entitatii plasate in alte teritorii. Se emite in doua exemplare si se semneaza de catre contabilul-sef sau de o alta persoana autorizata. In cazul eliberarii materialelor subdiviziunilor sale structurale, un exemplar se transmite beneficiarului.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.