Contabilitatea decontarilor cu bugetul asigurarilor sociale

Trimis la data: 2009-09-29
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 49
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Mircea Mirea
Dimensiune: 70kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Lucrarea de fata isi propune sa aduca in actualitate principalele aspecte teoretice si practice in legatura cu asezarea, urmarirea si perceperea principalelor impozite si taxe in Romania, cu impact economico-social atat asupra agentilor economici cat si asupra persoanelor fizice.
Continutul lucrarii aduce informatii cu privire la aspectele concrete ale mecanismului de administrare fiscala a celor mai importante venituri ale bugetului de stat si ale bugetelor locale, respectiv: taxele vamale, accizele, taxa pe valoarea adaugata si impozitul pe venitul microintreprinderilor, impozitul pe venitul din salarii, contributii, impozitele si taxele locale, impozitul pe dividende.

Cursuri similare:

Intreaga problematica este abordata atat din punctul de vedere al contribuabililor platitori cat si al activitatii desfasurate de aparatul fiscal, cunoscut fiind faptul ca impozitele si taxele influenteaza, pe de o parte - in mod direct sau indirect persoanele fizice si juridice, indiferent de modul de desfasurare a activitatii si de sursa de realizare a veniturilor impozabile - iar pe de alta parte veniturile fiscale ale bugetului de stat si bugetelor locale.In acest sens primul capitol aduce informatii teoretice cu privire la impozite si taxe si anume: definirea si clasificarea lor, obligatiile platitorilor de impozite si taxe, documente utilizate pentru raportari fiscale, prezentarea principalelor impozite directe si indirecte.

In capitolul doi este prezentata contabilitatea principalelor impozite si taxe respectiv contabilitatea datoriilor catre bugetul asigurarilor sociale si protectie sociala, contabilitatea impozitului pe profit/venit, contabilitatea taxei pe valoarea adaugata, contabilitatea impozitului pe salarii, contabilitatea altor impozite, taxe si varsaminte asimilate, contabilitatea fondurilor speciale, contabilitatea altor datorii si creante cu bugetul statului.

O aplicatie practica a elementelor teoretice din capitolele anterioare este realizata in partea a treia, prin prezentarea in detaliu a activitatii societatii S.C. SPECIAL S.A.( prezentarea si functionarea societatii, obiectul de activitate, scopul, managementul practicat, date despre capitalul social, principalii indicatori economico-financiari in perioada 2004-2006, samd).Concluziile si bibliografia incheie lucrarea Impozitele reprezinta o forma de prelevare a unei parti din veniturile sau averea persoanelor fizice si juridice la dispozitia statului, in vederea acoperirii cheltuielilor sale.

Impozitul este o prelevare care se face in mod obligatoriu, definitiv si nerambursabil, pentru care statul nu presteaza nici un contraserviciu.Impozitele sunt plati care se fac catre stat cu titlu definitiv si nerambursabil. Sarcina achitarii impozitelor revine tuturor persoanelor fizice si juridice care realizeaza venit dintr-o anumita sursa prevazuta de lege. Taxele reprezinta platile banesti efectuate la institutiile publice ale statului pentru care acestea se obliga sa presteze un echivalent direct si imediat.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.