Contabilitatea firmelor de comert, turism si servicii

Trimis la data: 2010-12-07
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 65
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Rafael_S
Dimensiune: 802kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Intelegerea implicatiilor contabilitatii in fenomenul economico-financiar necesita, in primul rand, cunoasterea circuitului economic national si a principalelor componente ale acestuia.
Taria constructiilor contabilitatii este data si de faptul ca domeniul contabilitatii are, in sens larg, o practica sociala multimilenara, care merge de la insemnarile pe raboj si pana la utilizarea inteligentei artificiale in prelucrarea informatiei de astazi, cu o jumatate de mileniu de literatura contabila, cu o traditie multiseculara de predare a contabilitatii in universitati, cu comunitati stiintifice constituite la nivel national si international, care dispune de reviste, organizatii si instante de dialog stiintific.

Cursuri similare:

Evolutia contabilitatii este strans legata de evolutia economica, preocuparile de a retine si ordona datele si informatiile cu privire la gestiunea averii personale sau a celei publice nascandu-se atunci cand nu se mai putea tine evidenta existentei si a miscarii bunurilor decat in scris.

Arheologia a furnizat numeroase dovezi din care rezulta ca popoarele lumii antice au folosit anumite tehnici contabile.

Din codul regelui caldeean Hammurabi, care a domnit intre anii 1792 si 1750 i.e.n., rezulta ca asiro-caldeenii utilizau documente justificative, aplicau tehnica calcularii dobanzilor si foloseau conturile.
Printre ruinele marilor temple orientale, unde se acumulau importante bunuri materiale si bani de la credinciosi, s-au gasit insemnari contabile in scriere cuneiforma pe tablite de lut arse spre a putea fi mai bine pastrate.

Contabilitatea, de la inceputurile sale si pana in Epoca Renasterii, a folosit ca tehnica de lucru partida simpla si contul, cu ajutorul carora se sintetizau existenta si miscarea bunurilor si banilor.

Dezvoltarea schimburilor si inflorirea comertului au dus la acumularea de mari bogatii de catre orasele Italiei, unde se realizeaza un semnificativ progres in domeniul arhitecturii, a artelor in general, care caracterizeaza Epoca Renasterii.

In aceste conditii, profesiunea de contabil incepe sa fie considerata o indeletnicire superioara.

In statul papal, de pilda, insusi Papa Grigore I, zis cel Mare, conducea contabilitatea veniturilor si cheltuielilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.