Contabilitatea fluxului de imobilizari

Trimis la data: 2010-11-24
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.92 / 10
Downloads: 0
Autor: Crina Florescu
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Activele imobilizate potrivit definitiei date de dictionare de specialitate reprezinta obiecte si/sau creante, respectiv bunuri si valori care nu se consuma la prima utilizare, servind o perioada indelungata de timp activitatea institutiei publice.
Potrivit acelorasi dictionare, activele imobilizate mai prezinta urmatoarele caracteristici:isi transfera valoarea, pe calea amortizarii, in mod treptat asupra valorii noilor produse obtinute, lucrari executate si servicii prestate si in mai multe cicluri de productie.
se clasifica utilizand criteriul lichiditatii in :

Cursuri similare:

Bazele juridice ale proprietatii publice in Romania se pun incepand cu anul 1998 cand se adopta in Parlamentul Romaniei normele juridice referitoare la cadrul general de exercitare dreptului de proprietate si administrare in conditii de eficienta a proprietatii publice.
In esenta legea defineste proprietatea publica ca fiind ansamblul de bunuri asupra carora statul si unitatile administrative teritoriale (judete, municipii, orase, comune) exercita dreptul de proprietate publica impreuna cu atributele sale - posesia, folosinta si dispozitia.

Structural, bunurile proprietate publica fac parte din domeniul public sau din domeniul privat al statului si al unitatilor administrativ-teritoriale. Delimitarea tehnica a bunurilor se face impartind bunurile din domeniul public astfel :bunuri din domeniul public al statului
bunuri din domeniul public al judetului bunuri din domeniul public al comunelor, oraselor si municipiilor. Nominalizarea bunurilor cuprinse in aceste domenii se face prin anexa la lege astfel :

Domeniul public al statului este alcatuit din urmatoarele bunuri:
Bogatiile de orice natura ale subsolului, in stare de zacamant ;Spatiul aerian ;Apele de suprafata, cu albiile lor minore, malurile si cuvetele lacurilor, apele subterane, apele maritime interioare, faleza si plaja marii, cu bogatiile lor naturale si cu potentialul energetic valorificabil, marea teritoriala si fundul apelor maritime, caile navigabile interioare ;

Padurile si terenurile destinate impaduririi, cale care servesc nevoilor de cultura, de productie ori de administratie silvica, iazurile, albiile paraielor, precum si terenurile neproductive incluse in amenajamentele silvice, care fac parte din fondul forestier national si nu sunt proprietate privata ;Terenurile care au apartinut domeniului public al statului inainte de 6 martie 1945; terenurile obtinute prin lucrari de indiguire, de desecari si de combatere a eroziunii solului; terenurile institutelor si statiunilor de cercetari stiintifice si ale unitatilor de invatamant agricol si silvic, destinate cercetarii si producerii de seminte si de material saditor din categoriile biologice si de animale de rasa ;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.