Contabilitatea intermediarilor financiari - cursul 10

Trimis la data: 2009-02-03
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Adelin Oprea
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In studiul de caz efectuat la S.S.I.F. de firma Actinvest SA s-a analizat acordarea prin virament bancar, in cursul anului 200N a unui ajutor financiar, cu un interes de participare de 3 000 000 000 lei societatii Actinvest Asigurari, membri ai aceluiasi holding. La sfarsitul exercitiului financiar urmator in 200N+1, s-au decontat dobanzile aferente in valoare de 300 000 000 si s-au convertit interesele de participare in actiuni emise.

Cursuri similare:

Reflectarea ajustarilor constituite pentru deprecierea evidentelor din conturile de clienti se tine cu ajutorul conturilor din grupa 49.
S.S.I.F. efectueaza tranzactii in nume propriu cat si pentru clientii sai. Printre activitatile subordonate de CNVM exista acordarea de credite clientilor sai. Pentru acordarea acestor credite se are in vedere si eventualele ajustari de valoarea care se pot constitui si care insotesc masurile specifice activitatii de creditare constituind-se chiar provizioane.

Constituirea provizioanelor pentru deprecierea creditelor privind creditele acordate clientilor:
682 = 4911
Diminuarea sau ajustarea provizioanelor:
4911 = 781

Contabilitatea trezoreriei la S.S.I.F.

Daca numerarul reprezinta lichiditati monetare efective lichidate in conversie sau in conturile bancare, achizitiile de numerar reprezinta investitia financiara pe termen scurt, extrem de lichide, usor convertibile in sume cunoscute si care sunt supuse unui risc semnificativ de schimbare a valorii. Fluxurile reale de trezorerie genereaza intrari si iesiri efective de numerar. Raportat la criteriul omogenitatii fluxurilor reale de trezorerie se grupeaza in:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.