Contabilitatea intreprinderii de comert exterior

Trimis la data: 2010-02-03
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 16
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Rustea mireal
Dimensiune: 51kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Asemanari - Genul proxim (ce se aseamana) :
1) Amandoua studiaza patrimoniul intreprinderii ( A - P) ;
2) Au caracter obligatoriu prin lege (82/91 republicata 2005) ;
3) Folosesc conturi din acelsi plan de conturi general ;
4) (Schimband ceea ce este de schimbat, sunt ghidate de aceleasi principii contabile);
5) Folosesc date si informatii din aceleasi documente si de pe aceasi perioada ;
6) Informatia contabila emanata trebuie sa aiba aceleasi caracteristici calitative : inteligibilitate, comparabilitate, relevanta, credibilitate.

Cursuri similare:

Sunt reguli, norme cu caracter general, care se schimba mai greu (foarte greu chiar).
1) PRINCIPIUL PRUDENTEI - sa nu supraevaluam elementele de activ si de venituri si sa nu subevaluam elementele de pasiv si de cheltuieli, deasemenea sa luam in considerare numai veniturile si profiturile certe, recunoscute pana la data incheierii exercitiului financiar, in schimb sa luam in considerare datoriile sau pierderile chiar daca provin din exercitiul anterior si chiar daca ele devin evidente intre data incheierii exercitiului financiar si data incheierii bilantului contabil ; prudenta este in contradictie cu imaginea fidela, deoarece prudenta este mai pesimista.

2) PRINCIPIUL CONTINUITATII ACTIVITATII - managerii trebuie sa mentioneze la anexele la bilant toate evenimentele previzibile intr-o perioada rezonabila de timp (1-2 ani), care pot modifica decisiv continuitatea activitatii
PRINCIPIUL PERMANENTEI METODELOR - daca avem continuitate
nu schimbam metodele ; metodele pot fi schimbate in situatii justificate economic, cu mentionarea acestei imprejurari la anexa de bilant si cu indicarea influentei pe care a avut-o schimbarea metodei.

Aceasta metoda se refera la metodele de amortizare, la metodele de evaluare sialte metode de calcul. Daca exista tensiuni justificate pentru scimbarea metodelor, aceasta scimbare se face cu indicarea in anexele la bilant a motivatiei pentru care s-a operat aceasta schimbare de metode si cu influenta asupra rezultatelor activitatii.


4) PRINCIPIUL INDEPENDENTEI EXERCITIULUI - are patru aspecte :
ia Independenta exercitiului - care presupune ca veniturile si cheltuielile sa fie inregistrate exercitiului la care se refera
ia Contabilitate de angajamente - presupune ca toate datoriile, obligatiile precum veniturile si cheltuielile si creantele sa fie in momentul in care se ia cunostinta de ele, in momentul in care se creaza si nu in momentul in care se platesc sau se incaseaza, indiferent de incasare sau plata

ia Realizarea (recunoasterea) veniturilor - aceasta se intampla atunci cand se intra in relatie cu un tert, adica se vinde produsul - la vanzare, la schimb
ia Conectarea cheltuielilor cu veniturile - cheltuielile sunt legate de marfa, de produsele vandute si se recunoscx numai cand s-au recunoscut veniturile.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.