Contabilitatea operatiunilor cu carduri bancare si credite

Trimis la data: 2010-04-28
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.80 / 10
Downloads: 0
Autor: Larisa_M
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Cardul bancar este un intrum. de plata electronica,securizat si individualizat care permite
detinatorului sau sa aiba acces la disponib.proprii prin efectuarea unor operatiuni:
-op.de depunere sau retragere de numerar
-plata de bunuri (servicii prin intermediul atm-urilor sau folosind mijloace moderne de plata :telefon.internet)
-transferul de fonduri de la un cont la altul

Cursuri similare:

Contabilitatea creditelor
Creditul bancar reprezinta accea suma de bani care se transmite de catre creditor unui debitor pe o anumita perioada de timp cu o anumita dobanda si comision cu obligativitatea din partea debitorului de a restitui suma imprumutata la scadenta.
Datorita concurentei tot mai acerba pe piata creditelor bancile isi diversifica incontinuu oferta de creditare. In acest sens creditul se poate clasifica :

A. dupa latura economica si participantii la creditare
OBS! Fiecare cont sintetic de grd I se dezvolta pe conturi sintetice de grd.II sau III in fct.de formele pe care le poate lua creditul respectiv. De asemenea la sf. fiecarui cont sintetic de grd I exista contul "creante atasate" prin care se inreg. Dobanda de incasat aferente creditelor acordate.
Sunt conturi de activ,se debiteaza la acordarea creditului in corespondenta cu contul curent "casa".

Operatiuni de scontare
Scontarea reprez cumpararea efectelor comerciale de catre banca de la un client finaciar sau nefin.pe perioada dintre ziua scontarii si ziua inscrisa pe docum(cambie)
Contabilitatea op. de scontare se tine prin contul 20111 cont de activ "scont si operatiuni asimilate" .Banca pt creditul acordat pe o dob. incasata in mom. scontarii si un comision.

Exp: un client al BRD RM .vl sconteaza un titlu de credit(cambie) in val de 12000 lei pe data de 15.01 ,scadenta fiind pe datat de 30.03 ,rata dobanzii 15%an,comision la acordare
200 lei
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.