Contabilitatea operatiunilor de leasing financiar

Trimis la data: 2010-04-18
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.98 / 10
Downloads: 0
Autor: tammy_enache
Dimensiune: 21kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Pe langa conturile de imobilizari si furnizori cu ajutorul carora se evidentiaza activele imobilizate care fac obiectul contractului de leasing, precum si datoriile privind aceste imobilizari, in organizarea contabilitatii sintetice a operatiunilor de leasing financiar se utilizeaza urmatoarele conturi:
167 "Alte imprumuturi si datorii asimilate"
267 "Creante imobilizate"
8051 "Dobanzi de platit"
8052 "Dobanzi de incasat"

Cursuri similare:

Contul 167 "Alte imprumuturi si datorii asimilate"
Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta datoriei privind imobilizarile corporale primite in leasing financiar, fiind un cont de pasiv.In creditul contului se inregistreaza valoarea imobilizarilor corporale primite in leasing financiar, conform prevederilor contractuale prin Debitul conturilor 212,213,214.
Se debiteaza cu obligatia de plata a ratelor de capital aferente leasing-ului financiar neachitate.

Sold creditor - reprezinta valoarea ratelor de capital aferente leasing-ului financiar neachitate.Contul 267 "Creante imobilizate"
Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta imprumuturilor acordate pe termen lung pentru bunurile cedate in regim de leasing financiar, este cont de activ.Se debiteaza cu valoarea imprumuturilor pe termen lung pentru bunurile cedate in regim de leasing financiar prin creditul conturilor 212,213,214.Se crediteaza cu creanta reprezentand ratele aferente leasingului financiar prin debitul contului 411.

Sold debitor - reprezinta valoarea imprumuturilor acordate pe termen lung pentru bunurile cedate in regim de leasing financiar.
Contul 8051 "Dobanzi de platit"Tine evidenta dobanzilor de platit aferente contractelor de leasing financiar si a altor contracte asimilate, neajunse la scadenta.In debitul contului este evidentiata valoarea dobanzilor de platit aferente contractului de leasing financiar si a altor contracte asimilate neajunse la scadenta, iar in credit cele ajunse la scadenta trecute pe cheltuieli.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.