Contabilitatea rezervelor

Trimis la data: 2010-08-22
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.96 / 10
Downloads: 0
Autor: AndreeaMaria_B
Dimensiune: 21kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Rezervele constituite au ca destinatie acoperirea pierderilor inregistrate la incheierea unor exercitii financiare, acoperirea unor cheltuieli neprevazute, majorarea capitalului social.
Contul 106 →Continut economic: surse proprii →Functie contabila de pasiv →Se crediteaza cu constituirea rezervelor din profitul exercitiului curent, profitul acumulat din exercitiile precedente, din alte surse proprii. →Soldul creditor reflecta rezervele existente

Cursuri similare:

Subventiile pentru investitii reprezinta surse proprii primite cu titlu gratuit de la bugetul de stat sau din alte surse pentru finantarea unor activitati pe termen lung, achizitionarea sau producerea imobilizarilor sau alte cheltuieli de natura investitiilor.
Contul 131 →Continut economic: surse proprii →Are functie contabila de pasiv →Se crediteaza cu subventiile primite de la buget sau din alte surse pentru finantarea investitiilor, cu valoarea activelor imobilizate primite cu titlu gratuit sau constate in plus la inventariere →Se debiteaza cu cota parte din subventii inregistrate la venituri pe masura amortizarii, vanzarii activelor imobilizate care au fost finantate din subventii
Exemplu: O societate comerciala primeste sub forma de donatii un autoturism evaluat la valoarea de 3 000lei care se amortizeaza linear pe durata de 5 ani.
Primirea donatiilor
2133 = 133 3000 mijloace de transport donatii pt. investitii
Amortizarea autoturismului
6811 = 2813 600
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.