Continutul economic, functia contabila si corespondenta conturilor din CLASA 2

Trimis la data: 2010-01-20
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Adina Turcu
Dimensiune: 25kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Tine evidenta acelor investitii de potential (chelt. care nu se confunda cu procesele transformatoare-clasa 6) ocazionate de infintarea sau modernizarea activitatii entitatii (taxe de inmatriculare, publicare in M.O , taxe de notariat, testarea pietei, emiterea de obligatiuni, actiuni etc.)
Contul 201 se debiteaza cu chelt. ocazionate de infintarea soc. , fie prin plata directa din contul curent de la banca, fie prin inreg. unei facturi ca det. fata de furnizorul de imobilizari 404 sau 462-Creditori diversi)

Cursuri similare:

Imobilizarile necorp. de natura chelt. de constituire se amortizeaza pe o perioada de maxim 5 ani. Amortizarea reprezinta pt. entitate o chelt. din activitatea de exploatarea care se inreg. lunar.
Chelt. de exploatare privind amortizarea (A+D) 681 = 2801 Amortizarea chelt. de constituire (P+C)
Aceste chelt. participa la sf. ex. la determinarea rez. fin. In contab. de gestiune ele vor afecta costul productiei obtinute.

Cand valoarea amortizarii este egala cu val. de intrare a chelt. de const. , deci cand chelt. de const. sunt complet amortizate in contab. are loc inreg. iesirilor din patrimoniul a chelt. de const.
Contul 201 se crediteaza cu val. complet amortizata a acestora.
Amorizarea chelt. de const.(P-D) 2801 = 201 Chelt. de const. (A-C)
Contul 201 poate prezenta SFD reflectand val. chelt. de const. existente si neamortizate inca.

203 CHELTUIELI DE DEZVOLTARE (A)
Imobilizarile de natura acestor imobilizari sunt generate de rez. aplicarii , cercetarii sau a altor cunostinte in scopul real. de produse noi sau prestari de servicii inmbunatatite inaintea stabilirii productiei de serie sau utilizarii.
Chelt de dezv. (A+D) 203 = 404 (P+C)
203 = 721 Venituri din productia de imobilizari necorporale (P+C) - reprezinta lucrarile si proiectele de dezv. efectuate pe cont propriu sau preluate de la furnizori.
In cazul in care proiectul respectiv este elaborat pe cont propriu si a fost inreg. anterior ca investitii necorp. in curs ( in D contului 233 - Imobilizari necorp. in curs).
Cu ocazia finisarii proiectului , investitia in curs va fi trasferata asupra chelt. de dezvoltare.
203 = 233 Imobilizari necorp. in curs de executie (A-C)
Chelt. de dezv. se mai pot debita si cu ocazia inreg. de plusuri la inventar
203 =134 Plusuri de inventar de natura imobilizarilor (P+C)
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.