Continutul economic, functia contabila si corespondenta conturilor din CLASA 2

Trimis la data: 2010-01-20 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 12 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Adina Turcu Dimensiune: 25kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Tine evidenta acelor investitii de potential (chelt. care nu se confunda cu procesele transformatoare-clasa 6) ocazionate de infintarea sau modernizarea activitatii entitatii (taxe de inmatriculare, publicare in M.O , taxe de notariat, testarea pietei, emiterea de obligatiuni, actiuni etc.)
Contul 201 se debiteaza cu chelt. ocazionate de infintarea soc. , fie prin plata directa din contul curent de la banca, fie prin inreg. unei facturi ca det. fata de furnizorul de imobilizari 404 sau 462-Creditori diversi)
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Imobilizarile necorp. de natura chelt. de constituire se amortizeaza pe o perioada de maxim 5 ani. Amortizarea reprezinta pt. entitate o chelt. din activitatea de exploatarea care se inreg. lunar.
Chelt. de exploatare privind amortizarea (A+D) 681 = 2801 Amortizarea chelt. de constituire (P+C)
Aceste chelt. participa la sf. ex. la determinarea rez. fin. In contab. de gestiune ele vor afecta costul productiei obtinute.

Cand valoarea amortizarii este egala cu val. de intrare a chelt. de const. , deci cand chelt. de const. sunt complet amortizate in contab. are loc inreg. iesirilor din patrimoniul a chelt. de const.
Contul 201 se crediteaza cu val. complet amortizata a acestora.
Amorizarea chelt. de const.(P-D) 2801 = 201 Chelt. de const. (A-C)
Contul 201 poate prezenta SFD reflectand val. chelt. de const. existente si neamortizate inca.

203 CHELTUIELI DE DEZVOLTARE (A)
Imobilizarile de natura acestor imobilizari sunt generate de rez. aplicarii , cercetarii sau a altor cunostinte in scopul real. de produse noi sau prestari de servicii inmbunatatite inaintea stabilirii productiei de serie sau utilizarii.
Chelt de dezv. (A+D) 203 = 404 (P+C)
203 = 721 Venituri din productia de imobilizari necorporale (P+C) - reprezinta lucrarile si proiectele de dezv. efectuate pe cont propriu sau preluate de la furnizori.
In cazul in care proiectul respectiv este elaborat pe cont propriu si a fost inreg. anterior ca investitii necorp. in curs ( in D contului 233 - Imobilizari necorp. in curs).
Cu ocazia finisarii proiectului , investitia in curs va fi trasferata asupra chelt. de dezvoltare.
203 = 233 Imobilizari necorp. in curs de executie (A-C)
Chelt. de dezv. se mai pot debita si cu ocazia inreg. de plusuri la inventar
203 =134 Plusuri de inventar de natura imobilizarilor (P+C)

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.