Continutul si etapele procesului bugetar

Trimis la data: 2010-04-02
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 31
Nota: 9.93 / 10
Downloads: 0
Autor: Batal Oana
Dimensiune: 54kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Executia reprez. Ansamblul de masuri pe care cei implicati le folosesc in legatura cu realizarea indicatorilor prevazuti si aprobati prin balantele fin. operative. Este faza realizarii veniturilor si chelt. bug. prin implicarea efectiva cu obligatii si drepturi banesti.a celor prevazute de legislatie Bugetele publice d.p.v. ale executiei lor se abordeaza atat ca rel.ec. o anumita factura cat si ca balante fin. operative.Gestiunea acestor venituri se realizeaza prin executia de casa la nivelul Trezoreriei publice astfel la veniturile . realizarea se concretizeaza pe vanzarea resp. Plata, controlul si urmarirea lor,de pe pozitia contribuabililor si insti fin bancare La chelt. se deruleaza separat de V, presupunand masuri , procedee specifice , etc.

Cursuri similare:

Baza de calcul, poate fi def. ca el. de tehnica fiscala, concret asupra careia se aplica unitatea tehnica de evaluare.Pot aparea dif. intre baza de calcul si obiectul VB. Aceste diferente pot fi rezultante ale politicii fiscale de ordin ec. pt. a stimula anumite activ. sau act. sau pt. a limita anumite consumuri ori chelt., cum e cazul la imp. pe profit, sau de ordin social, adica anumite drepturi banesti, ori venituri sunt scoase de sub incidenta impunerii ,nu este cazul la imp. pe salarii si venituri.

Unitatea de reevaluare repr. de el. tehnic fixat in actele normative prin care se det. Efectiv obligatiile de plata odata cu calculele ce se fac asupra bazei de impunere.Aceasta poate fi concretizare fizica sau o marime conventionala, o suma absoluta sau o marime relativa (%).
Inlesnirile la plata repr. de reduceri si scutiri ale ob calculate.
Termenul de plata repr. el. tehnic care pozitioneaza in timp, acesta produce efecte asupra veniturilor din bugetul public.

Drepturile si obligatiile platitorilor confirma imp. contrib. in legatura cu incidenta pe care acestia o au cu bugetele publice.
Cuantificarea precizionala a VB, contrib pers. juridice au obligatia sa comunice inform. asupra obiectului de VB aflate in dif. ipostaze, cum ar fi:*venitul global;*pretul;Materia de impunere poate fi formata din nr. de salariati,salarul mediu lunar structura parcului auto, cladiri si terenuri aflate in proprietate sau folosinta,

La fel inst. din sfera asigurarilor si protectiei sociale au la baza inf. transmise prin raportari statistice sau din ev. poprii, procedeaza la calcule sau fundamentari de contributii in raport cu subdiviziunile calculului general.La bug. local, raspunderea fundam. veniturilor proprii revine comp. specializate din primarii care pe seama evidentei organizate si a informatiilor communicate de calcule si fundam. care stau la baza propunerilor de proiecte pt. bug.local.

Fundam. chelt. bug., chelt. din bp revin ca responsabilitate de fundament si executie inst specializate in gestiunea balantelor fin. pe de o parte si consumatorilor de fonduri publice, adica ord de credite pe de alta parte.I.P si unele unitati ec. cum sunt regii SC cu capital de stat apar cu calitate de consumator de fonduri publice resp de ordonatori de credite bug.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.