Continutul sistemului bugetar

Trimis la data: 2010-11-20
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Alexandru_D
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
-DEX: este definit ca fiind bilant al veniturilor si cheltuielilor unui stat ale unei intreprinderi etc. pe o perioada determinate.
-Lista aveniturilor si cheltuielilor al unui stat ale administratiei locale de stat ale unei instritutii organizatii etc. pe o perioada de timp (an trimestru luna).
-Legea contabilitatii 1929: bugetul este actul prin care sunt prevazute si prealabil aprobate veniturile si cheltuielile anuale ale tuturor serviciilor publice
-Port le' Roa:x un buget este o prevedere a veniturilor si cheltuielilor pe o periada de timp, un tablou evaluative si comparative al veniturilor de indeplinit si al cheltuielilor de efectuat.

Cursuri similare:

Din punct de vedere al legii finantelor publice legea finantelor publice nr500/2002 republicata stabileste sistemul de bugete prin care se constituie si se utilizeaza fondurile publice central precum si problemele legate de elaborarea, aprobarea, exxecutarea si raportarea acestora. Acest sistem bugetar definit de legea finantelor publice include: bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul fondurilor special, bugetul trezoneriei statului, bugetele institutiilor publice autonome,

bugetele institutiilor finantate integral sau partial din bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele institutiilor finantate integral din venituri proprii, bugetul fondurilor provenite din credite externe contractate sau garantate de stat si bugetul fondurilor externe nerambursabile.
Este definite pentru prima data notiunea de buget general consolidat al statului care din punct de vedere conceptual este definit ca fiind ansamblul bugetelor componente (notate mai inainte) ale sistemului bugetar aggregate si consolidate pentru a forma un intreg.

Bugetul general consolidate al statului desii nu este un buget de sine statator in elaborare, aprobaree, executare, raportare este suma bugetelor din cadrul sistemului bugetar romanesc asa dupa cum se mentioneaza si in amendamentele la acordul stand-by dintre Romania si FMI.Bugetele autonome bugete extraordinare bugete anexe si conturi special de trezonerie se fac la seminar !!!
(2) Principiul universalitatii bugetare asigura ca toate

cheltuielile si toate veniturile figureaza in buget in scopul reflectarii integrale a operatiunilor fara omisiuni disimulari sau completari si contractari. Acest principiu are 2 reguli
• regula produsului brut care presupune ca toate veniturile si toate cheltuielile sa fie inscrise in buget fara nici o compensare intre ele pentru a se putea evidential soldul acestora
• regula neafectarii veniturilor presupune ca ansamblul veniturilor sa acopere ansamblul cheltuielilor
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.