Contractele in afacerile economice internationale

Trimis la data: 2010-04-23
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 9.72 / 10
Downloads: 0
Autor: George Tecuci
Dimensiune: 54kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: docx
Acorda si tu o nota acestui curs:
Contractarea - este cea mai importanta functie a managementului afacerilor economice internationale deoarece inseamna luarea unei decizii. Este etapa cea mai importanta pentru ca este pregatita de cercetarea pietei, de promovare, de negociere, iar de buna ei indeplinire depind mai departe derularea (livrarea marfurilor si plata acestora) precum si operatiunile postcontractuale (garantii, service, plata creditelor).

Cursuri similare:

Pentru a fi valabile (legal incheiate) toate contractele trebuie sa intruneasca urmatoarele cerinte: capacitatea partilor de a contracta, consimtamantul acestora, un obiect determinat si o cauza licita.
a)Capacitatea partilor Capacitatea de a contracta priveste ambele aspecte ale capacitatii civile: capacitatea de folosinta ca premisa pentru a contracta si capacitatea de exercitiu ca posibilitate efectiva de a contracta. Capacitatea de folosinta reprezinta aptitudinea persoanei de a avea drepturi si obligatii, iar capacitatea de exercitiu este aptitudinea persoane de a-si exercita drepturile si de a-si asuma obligatiile.
b) Consimtamantul partilor
contractul de vanzare-cumparare cauza obligatiei vanzatorului este pretul bunului, iar cauza obligatiei cumparatorului este transferul dreptului de proprietate. Cauza trebuie sa fie licita (permisa de lege) si morala.

Contractele externe se incheie si se modifica, de regula, in forma scrisa deoarece aceasta asigura precizarea clauzelor contractuale, intocmirea unor contracte cu continut complet si cu delimitarea exacta a obligatiilor contractuale fata de cele precontractuale. Totusi, in cele mai multe contracte forma nu reprezinta o conditie de validitate.


Acesta se concretizeaza in oferta facuta de o parte si in acceptarea ei de cealalta parte. Pentru a fi la randul sau valabil, consimtamantul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
i sa emane de la persoane cu discernamant care dispun de capacitate juridica. Sunt exclusi minorii, interzisii si alte categorii private de capacitate juridica pe anumite perioade in urma unor sentinte judecatoresti;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.