Control de gestiune si audit intern

Trimis la data: 2010-10-24
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 17
Nota: 9.88 / 10
Downloads: 0
Autor: Irina Popecu
Dimensiune: 28kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Conducerea moderna a oricarei intreprinderi presupune adoptarea unei strategii competitive pe piata. Controlul de gestiune a fost creat in marile intreprinderi pentru a verifica daca actiunile acestora urmeaza trendul strategiei impuse de firma.
In literatura de specialitate, controlul de gestiune e definit ca un proces prin care managerii se asigura ca resursele sunt optime si utilizate cu eficienta, dar si cu eficacitate, astfel incat sa fie atinse obiectivele. Campul de actiune al controlului de gestiune e vast si opereaza la nivelul ansamblului intreprinderii fiind orietat in 2 mari directii:

Cursuri similare:

Contabilitatea financiara se organizeaza de fiecare intreprindere fiind o obligatie legala. Ea este "construita" pentru a pune la dispozitie informatii contabile investitorilor, clientilor, furnizorilor, bancilor, organismelor financiare si fiscale, dar contabilitatea financiara este utila si in gestiunea firmei.
Controlul de gestiune utilizeaza informatii din contabilitatea financiara, dar la randul lui furnizeaza elemente pentru evaluarea si inregistrarile din contabilitatea financiara.

In cazul intreprinderilor mici si mijlocii contabilitatea de gestiune se organizeaza in cadrul serrviciului de contabilitate sau directiei financiare.
La finele fiecarei perioade, cu ajutorul controlului de gestiune, valorile realizate se compara cu cele previzionate si daca este cazul se iau masuri de corectie.
Altfel spus, contabilitatea financiara este un instrument de exercitare a controlului de gestiune.

Controlul de gestiune si resursele umane Exista o relatie intre resursele umane si controlul de gestiune prin indicatori pe care-i furnizeaza departamentul de resurse umane dintr-o intreprindere (performanta privind personalul, productivitatea muncii, randamentul personalului, eficienta personalului, relatiile angajat - manager).

Contabilitatea de gestiune este considerata o parte a controlului de gestiune sau un instrument al controlului de gestiune.
Contabilitatea de gestiune urmareste stabilirea unei relatii intre cheltuieli si utilitati, iar rezultatul acestei relatii ajuta la efectuarea unui control de gestiune eficient.Controlul de gestiune interactioneaza cu tot ceea ce inseramna activitate economico productiva intr-o intreprindere si toate informatiile de la fiecare departament sunt furnizate comisiei de control de gestiune
In sens larg, controlul de gestiune poate fi privit ca un domeniu nou de studiu si cercetare, dar incadrat in sfera contabilitatii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.