Controlul actionarilor electrice

Trimis la data: 2009-05-11
Materia: Electotehnica
Nivel: Facultate
Pagini: 13
Nota: 9.73 / 10
Downloads: 8
Autor: Medeea Mures
Dimensiune: 145kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Pentru a asigura procese dinamice rapide este necesara stapanirea fluxului masinii. In plus, presupunand ca se foloseste o schema de comanda cu curent imprimat, prin actiunea buclelor rapide de curent ecuatia curentului statoric poate fi omisa din modelul matematic intrucat ea este atributia exclusiva regulatoarelor de curent.Se scrie in alta forma relatia cuplului electromagnetic pentru a evidentia interactiunea intre curentii statorici si rotorici

Cursuri similare:

Se observa ca este necesara inlocuirea curentului rotoric cu o alta marime, deoarece aceasta nu poate fi masurat la motoarele in scurtcircuit. O varianta buna de inlocuire a curentului rotoric o constituie, fazorul curentului de magnetizare definit in coordonate statorice si care reprezinta fluxul rotoric. Tinand cont de expresia inductivitatilor statorice si rotorice.

Relatia (10) se aseamana cu relatia cuplului electromagnetic a motorului de c.c. Curentul imr joaca rolul fluxului, iar isq pe cel al curentului indusului. In acest mod exista analogie intre motorul de c.c. si cel asincron trifazat cu conditia transformarii vectorului curentului statoric in coordonate de camp sau cu alte cuvinte, orientarea dupa camp.

Dupa cum se observa in figura 1, curentul de magnetizare imr este controlat prin componenta isd a curentului statoric, prin analogie cu tensiunea de excitatie a motorului de c.c.Rezulta ca isd, isq reprezinta marimi independente ce determina cuplul electromagnetic, iar unghiul de pozitie se modifica cu sarcina, fiind nul la mers in gol. Avem de a face cu o reglare vectoriala a cuplului, cele doua componente determinand vectorul

Pentru comanda motorului se face o transformare inversa, remodulare, pentru curentii imprimati invertorului. Schema de principiu a unui SAE cu orientare dupa camp este aratata in figura 3. Partea de reglare este similara cu cea de la motorul de c.c., in locul regulatorului de curent rotoric, aici aparand un regulator de cuplu ce furnizeaza referinta de curent activ; semnalul sau de reactie este obtinut pe baza relatiei (10) din flux si curenti statorici.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.