Conturile bilantului contabil in Republica Moldova

Trimis la data: 2009-06-01
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 102
Nota: 9.60 / 10
Downloads: 0
Autor: Negoiu Iulia
Dimensiune: 122kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Contul 111 este destinat generalizarii informatiei privind existenta si miscarea activelor nemateriale, aflate in patrimoniul intreprinderii si arendate pe termen lung. Modul de atribuire a elementelor respective la active nemateriale, componenta si regulile de evaluare a acestora sunt reglementate de prevederile S.N.C. 13 . Contul 111 este un cont de activ. In debitul acestui cont se reflecta valoarea de intrare sau valoarea reevaluata a activelor nemateriale procurate de la terti si create de intreprindere, in credit - valoarea de bilant a activelor nemateriale iesite si casarea amortizarii calculate la iesirea acestora. Soldul acestui cont este debitor si reprezinta valoarea activelor nemateriale la finele perioadei de gestiune.

Cursuri similare:

Contul 132 este destinat generalizarii informatiei privind existenta si miscarea investitiilor pe termen lung in parti legate. Componenta si evaluarea investitiilor pe termen lung in parti nelegate sint reglementate de prevederile S.N.C. 24 "Publicitatea informatiei privind partile legate", 27 "Rapoartele financiare consolidate si contabilitatea investitiilor la intreprinderile fiice", 28 "Contabilitatea investitiilor in intreprinderile asociate"

Contul 132 este un cont de activ. In debitul acestui cont se inregistreaza valoarea investitiilor pe termen lung, inclusiv cheltuielile privind procurarea titlurilor de valoare, precum si calcularea suplimentara a diferentei pina la valoarea nominala a acestora, plasarea mijloacelor in capitalul partilor legate, iar in credit - valoarea investitiilor iesite si scaderea diferentei dintre valoarea de cumparare si nominala a acestora.

Soldul acestui cont este debitor si reprezinta valoarea investitiilor pe termen lung in parti legate la finele perioadei de gestiune. La contul 132 pot fi deschise urmatoarele subconturi:1321 "Investitii pe termen lung in intreprinderi-fiice", 1322 "Investitii pe termen lung in intreprinderi asociate", 1323 "Investitii pe termen lung in alte parti legate".

Evidenta analitica a investitiilor pe termen lung in parti legate se tine pe tipuri si clase de investitii, pe emitenti sau pe intreprinderi in capitalul carora au fost investite mijloace, pe termene de stingere.Contul 133 este destinat generalizarii informatiei privind modificarile (majorarile, diminuarile) valorii investitiilor pe termen lung rezultate din reevaluarea acestora sau la transferarea lor in grupa investitiilor curente. Modul de corectare a valorii investitiilor pe termen lung ca urmare a reevaluarii este reglementat in conformitate cu prevederile S.N.C. 25 .

Contul 133 este un cont contrar, rectificativ (de regularizare). In debitul acestui cont se reflecta sumele ecartului de reevaluare (majorarii) a valorii investitiilor pe termen lung si casarea sumelor reducerii a acestora la iesirea lor, iar in credit - sumele reducerii valorii investitiilor pe termen lung si casarea ecartului de reevaluare la iesire. Soldul acestui cont este debitor - in cazul cind sumele ecartului de reevaluare a valorii investitiilor pe termen lung depasesc reducerea valorii acestora si creditor .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.