Copywriting

Trimis la data: 2010-04-14
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 30
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Alexandru_F
Dimensiune: 53kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
De-a lungul orelor de lucru, studentii trebuie sa inteleaga caracterul dinamic al construirii reclamelor. Pentru aceasta, Copywriting in primul rand descompune intr-o succesiune de operatii anumite probleme de natura lingvistica ale elaborarii de reclame (de pilda, exercitii stilistice, aspecte descriptive ale limbajului). In al doilea rand, cuprinde aplicatii legate de probleme expresive ale imaginii publicitare. In al treilea rand, semnaleaza diverse modalitati de a lega intre ele componentele enuntului publicitar.

Cursuri similare:

In 336, la o ora de varf. Un tip de vreo 26 de ani, cu palarie moale la care un snur a luat locul panglicii, cu un gat lung de parca a tras cineva de el. Oamenii urca si coboara. Individul se infurie pe o persoana de langa el. Cu un ton plangaret care se vrea rau ii reproseaza ca il impinge de cate ori trece cineva. Cand vede un loc liber da buzna.
Doua ore mai tarziu il intalnesc in Piata Romana, la colonada. E cu un cunoscut care ii spune: "Ar trebui sa-ti cosi un nasture la pardesiu." Ii arata unde si de ce.

Queneau a scris 98 de variante stilistice ale acestui text. In fiecare varianta a urmarit aplicarea aceluiasi procedeu stilistic. De altfel, acesta este scopul exercitiului propus: educarea capacitatii de a aplica un procedeu stilistic cu consecventa de-a lungul unui text de oarecare intindere.
Procedeele pot fi de mare diversitate: figuri de stil (litote, metafore, hiperbole etc.), sublimbaje (telegrafic, oficial, "pasaresc" etc.), stiluri (vulgar, protocolar, familiar etc.), genuri poetice (oda, sonet etc.)... In toate cazurile este esentiala aplicarea cu consecventa a procedeului ales. Iata cateva exemple din Queneau:

Nu era nici vapor, nici avion, era mijloc de transport terestru. Nu era nici de dimineata, nici pe seara, era la pranz. Nu era nici copil, nici batran, era tanar. Nu era nici panglica, nici sfoara, era snur impletit. Nu era nici procesiune, nici incaierare, era busculada. Individul nu era nici amabil, nici rau, era furios. Nu era nici adevar, nici minciuna, era pretext. Nu era nici in picioare, nici intins, era asezat.Nu era nici in ajun, nici a doua zi, era in aceeasi zi. Nu era nici in Piata universitatii, nici in Piata Victoriei, era in Piata Romana. Nu era nici ruda, nici strain, era prieten. Nu era nici injuratura, nici batjocura, era sfat vestimentar.

A redacta un text in aceasta varianta stilistica nu este asa de simplu cum pare. In destule situatii, autorul a incercat sa nege extremele (nici... nici...) ca sa aleaga apoi termenul intermediar: "nu era nici in ajun, nici a doua zi, era in aceeasi zi", "nu era nici copil, nici batran, era tanar" etc. O astfel de exigenta poate deveni un obstacol cat se poate de serios in redactarea textului, daca pe axe - timp si varsta in situatiile prezentate - este greu sa separi "treptele" necesare (copil, tanar, batran etc.).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.