Corespondenta comerciala

Trimis la data: 2010-02-22
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 17
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Cristian_U
Dimensiune: 38kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Hartia utilizata are o importanta deosebita deoarece un design reusit va fi compromis daca e reprodus pe o hartie ieftina. De asemenea o hartie de buna calitate poate da un aer distins chiar si unui antet mai modest. E asadar rentabil sa alegeti o hartie de buna calitate pentru colile cu antet. Daca nu va pricepeti chiar dumneavoastra la hartie, cereti sfatul tipografului sau unui designer daca cumva nu aveti un designer angajat al firmei.

Cursuri similare:

Totusi, daca trebuie sa trimiteti sute de mii de scrisori circulare pe an, veti fi fara indoiala obligat sa alegeti ceva mai ieftin. Asta nu trebuie sa ingrijorez insa prea mult, caci de atatea ori s-a dovedit ca rechizitele mai ieftine nu afecteaza rezultatele campaniilor de vanzari.

Culoarea hartiei nu trebuie neglijata, ea trebuie sa fie foarte de eficienta. Aceasta poate fi folosita alegand o hartie colorata sau incluzand-o in designul antetului. In multe situatii este foarte raspandita folosirea cartonului colorat pentru anumite imprimate.
Hartia colorata poate fi la fel de utila pentru scrisorile de vanzari, iar in cazul unei serii de scrisori, pentru fiecare scrisoare din serie se poate alege o culoare diferita, ca sa trezeasca si mai sigur interesul.

In ce priveste dimensiunile, majoritatea firmelor folosesc astazi dimensiunile adoptate de Organizatia Internationala a Standardelor (ISO'). Pentru colile cu antet, marimea cea mai raspandita este A4, care are 210 mm /297 mm. In caz de nevoie, puteti utiliza formatul A5, pentru scrisori mai scurte. Acest format este pe jumatate cat A4, adica 148mm /210mm.

Plicurile trebuie, desigur, sa se potriveasca cu coala cu antet in ceea ce priveste calitatea hartiei, caracterele tipografice si emblema. Dupa cum am vazut, grupa C, pentru plicuri, a fost conceputa de ISO pentru a fi combinata cu scrisorile si tipariturile format A. Din nefericire, in timp ce aceasta uriasa actiune de standardizare era in curs, Uniunea Postala Internationala isi vedea linistita de propriul sau plan de standardizare, care urmarea stabilirea unor formate de plicuri capabile sa usureze manipularea. Se pare ca nici una dintre cele doua organizatii nu s-a gandit s-o consulte pe cealalta si cu atat mai putin sa lucreze impreuna.

Drept rezultat Ministerul Postelor din Marea Britanie a adoptat in 1968 o gama de marimi de plicuri cu indicativul POP (Post Office Prefered, adica "preferate de serviciul postal"); doar una singura din aceste marimi se potriveste cu gama ISO "C".
Daca faceti multe afaceri cu tari europene, ati putea alege plicuri cu ferestruica. Sunt folosite curent in Europa si au avantajul de a economisi din timpul de dactilografiere. Nu se recomanda insa pentru scrisori de vanzari, pentru ca au un aspect auster si nu-i incurajeaza pe oameni sa le deschida.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.